Kći Brigitte Macron: Spetljala se s 25 godina mlađim učenikom, to me i danas boli

Foto: Profimedia

Pokćerka Emmanuela Macrona prvi je put progovorila o skandaloznoj aferi svoje majke s predsjednikom Francuske. U intervjuu koji je dala za Paris Match, kći francuske prve dame Tiphaine Auzière priznala je da je i dalje povrijeđena "zabranjenom vezom" tada udane učiteljice i njezinog tadašnjeg učenika tinejdžera.

Auzière je imala samo 10 godina kada je saznala da se njezina majka, koja je radila kao profesorica, viđa s učenikom koji je 25 godina mlađi od nje. Brigitte je tada još bila u braku pa je njezino troje male djece moralo trpjeti stalna nagađanja o "zabranjenoj vezi" u Amiensu, u sjevernoj Francuskoj.

"Naučila sam tada puno o ljudskoj prirodi. Znam da se u ovim trenucima moramo fokusirati na bitno i ići naprijed ne obazirući se na kritike. A bilo je svega, napada, ogovaranja, osuda... Još tada nije bilo ovog doba društvenih mreža, ali živjeli smo u malom provincijskom mjestu, sve se znalo. Unatoč tome, stajali smo uzdignutih glava. Ja sam žena otvorena uma, želim ići naprijed i stekla sam veliku toleranciju", rekla je Auzière, koja danas ima 40 godina, prenosi Daily Mail.

Posebno ju je uznemiravalo to što je njezin poniženi otac André-Louis Auzière bio prisiljen napustiti obiteljski dom 1994. iako se razveo od Brigitte tek 2006., što je omogućilo Macronu da je oženi godinu dana kasnije.

"Razdvajanje obitelji može biti i tuga i prilika. Rekompozicija se može pokazati obogaćivanjem. Imam voljenog oca i očuha", rekla je Auzière i dodala da je uvijek govorila o svom ocu u sadašnjem vremenu iako je umro 2019. u dobi od 68 godina.

Glasine o "zabranjenoj vezi" bile su užasne za djecu

Paris Match opisuje kako je Tiphaine bila dijete kad je izbio skandal. Mladi Emmanuel Macron često je zvonio na vrata Auziereovih pa su glasine postajale sve glasnije te su, naravno, imale utjecaja na troje djece u tom kućanstvu. Njezina sestra Laurence tada je imala 17 godina i bila je kolegica Emmanuela Macrona jer su isto godište.

Auzière je izjavila da su glasine o "zabranjenoj vezi" bile užasne za svu djecu, uključujući i njezinog brata Sébastiena, koji je tada imao 19 godina. Svi su tada bili učenici La Providencea, rimokatoličke srednje škole u Amiensu, gdje je Brigitte predavala dramu. Također je otkrila da je bila strašno povrijeđena tvrdnjama na društvenim mrežama da je njezina majka Brigitte rođena kao muško.

"Zabrinula sam se u kakvom mi to društvu živimo kad sam čula da društvenim mrežama kruži priča da je moja majka zapravo muškarac. Pogledajte samo to samopouzdanje s kojim je tako nešto izrečeno i kakva je vjerodostojnost dana takvoj izjavi. Kako se uopće oduprijeti dezinformacijama na društvenim mrežama?" upitala je Auzière, po zanimanju pravnica, koja živi u Calaisu sa suprugom i dvoje djece.

10 godina odgađala je udaju za Macrona

Podsjetimo, putevi Emmanuela i Brigitte Macron prvi put su se ukrstili u srednjoj školi u sjevernoj Francuskoj kada je on imao samo 15 godina. Upoznao je profesoricu koja je bila 24 godine starija od njega u Lycee La Providence u Amiensu. Profesorica i njezin učenik surađivali su na predstavi Umijeće komedije, talijanskog pisca Eduarda De Filippa, svakog petka navečer tijekom nekoliko mjeseci.

U to vrijeme 39-godišnja Brigitte bila je udana za bankara André-Louisa Auzièrea, s kojim ima troje djece. Ona i Emmanuel znali bi raditi na scenariju do kasno u noć, a tek kada je predstava konačno postavljena pred ponosnim roditeljima i obitelji, dalo se naslutiti što je bio početak ljubavne veze.

"Svakog sam petka s njom išao pisati dramu na nekoliko sati. Razgovarali smo o svemu. Imao sam osjećaj kao da se oduvijek poznajemo", kasnije je otkrio predsjednik Francuske. Brigitte je također bila očarana njegovom "iznimnom inteligencijom", a osjećala je da je toliko nadaren da joj je bilo kao da "radi s Mozartom", priznala je jednom prilikom.

Prvi znak da se tu događa nešto više od samog postavljanja predstave drugi su učenici primijetili kada su ih uočili u jednom lokalnom restoranu kako razmjenjuju ono što su zagonetno opisali kao "nježan trenutak". Ubrzo je njihova romansa procvjetala i izazvala skandal. Roditelji su Macrona tada poslali u Pariz u drugu školu, ali njegova želja da bude sa svojom profesoricom nikad nije prestala.

U intervjuu za magazin Paris Match Brigitte je rekla da je samoj sebi govorila kako će se Macron "zaljubiti u nekoga svojih godina kada bude u Parizu", ali to se na kraju nije dogodilo. Dodala je da je 10 godina odgađala udaju za sadašnjeg supruga zbog svoje troje djece, koja su otprilike iste dobi kao njezin mlađi partner.

No ljubav je na kraju ipak pobijedila pa se Brigitte konačno udala za Macrona u Le Touquetu 20. listopada 2007., godinu dana nakon što se razvela od André-Louisa Auzièrea.

Pročitajte više