Madonna podmitila malavijskog pedagoga i ugrozila posvojenje?

PEDAGOŠKOM stručnjaku koji je iz Malawija trebao doputovati u London kako bi procijenio Madonnu i Guya Rithcieja kao potencijalne roditelje malog Davida zabranjen je odlazak u slavnu obitelj jer je, prema tvrdnjama ministrice za žene i djecu, primio mito od pjevačice i "postao preblizak s njezinom obitelji". Zbog toga je, pišu birtanski mediji, posvajanje došlo u pitanje.

Malavijska ministrica za žene i djecu, Kate Kainja, optužila je pedagoga Penstonea Kilembu da je, uoči puta u Madonninu londonsku rezidenciju, od pjevačice i njenog supruga zatražio i dobio avionsku kartu te javnosti nepoznatu svotu novca, i to bez znanja malavijskih vlasti. Upravo zbog toga njegov je odlazak u London, u sklopu kojeg je trebao procijeniti zadovoljava li poznata obitelj sve uvjete za usvajanje, otkazan, a završetak procesa usvajanja je doveden u pitanje.

"Kontaktirali smo Madonnu i obavijestili je da će u njezin dom doći netko drugi, a ne Kilembe, jer je personalizirao pitanje usvojenja, što je nedopustivo", izjavila je Kainja. Iako nije htio priznati da je od Madonne primio novac i avionsku kartu, Kilembe je izjavio kako bi se odluka ministrice itekako mogla odraziti na proces usvajanja koji se već nekoliko mjeseci odvija pod povećalom svjetske javnosti. "Velika je mogućnost da će Davida poslati natrag u njegovo rodno selo", tvrdi navodno potkupljeni pedagog.

Situacija se zakomplicirala i zbog činjenice da sud, prema tvrdnjama tamošnjih pravnih stručnjaka, neće saslušati nikog drugog osim Kilembe, kojeg je odredio za Madonnin slučaj. Ministrica je, naime, odluku promijenila bez suglasnosti suda, što će dodatno otežati cjelokupni proces. Madonnin glasnogovornik odbio je komentirati nenadani razvoj događaja, no izvori bliski pjevačici tvrde da je shrvana i sve pripisuje medijskom linču i zlonamjernicima koji žele sabotirati njezino posvojenje.

D.K.

Pročitajte više