Magazin GQ Middle East: Ovo je muškarac godine

Foto: Instagram

Magazin GQ Middle East proglasio je palestinskog novinara i fotografa Motaza Azizu muškarcem godine. Urednik Ahmad Ali Swaid je rekao da su se prije donošenja odluke kome će dati prestižnu titulu zapitali tko je napravio stvarnu i smislenu promjenu u svijetu.

"Ove godine smo izbrisali sve kategorije. Naš izbor je važniji nego ikada prije. Baš kao njegov narod u Gazi, Azaiza nas podsjeća da bez obzira na to tko smo ili odakle smo - mi, obični ljudi, muškarci i žene - imamo moć napraviti promjenu koju želimo vidjeti. Dok on hrabro nastavlja govoriti istinu, molimo se za njegovu sigurnost i sigurnost onih oko njega", naveo je.

Objavljuje potresne slike iz Gaze

Motaz Azaiza svakodnevno na društvenim mrežama objavljuje što se događa u Gazi. Njegov Instagram profil pun je potresnih slika na kojima su palestinska djeca uz obitelji koje žale za gubitkom svojih najmilijih. Stranica je skupila oko 15 milijuna pratitelja.

Publikacija je također odala počast Plestiji Alaqadu, Hindu Khoudaryju, Waelu Al-Dahdouhu i drugim novinarima. Također su imenovali nekoliko novinara koji su preminuli, uključujući novinara Reutersa Issama Abdallaha kojeg je ubio IDF-ov projektil 13. listopada 2023. i reporterku Al Jazeere Shireen Abu Akleh koju su u svibnju 2022. ubile izraelske snage.

Pročitajte više