"Majka je godinama lagala da sam bolesna pa sam mu dala nož da je ubije i sakrila se"

Screenshot: YouTube

AMERIKANKA Gypsy Rose Blanchard (26) više od deset godina živjela je u invalidskim kolicima i prolazila kroz nepotrebne medicinske procedure. Njena majka Dee Dee željela je pohvalu liječnika i suosjećanje obitelji pa je natjerala svoju kći da glumi da je bolesna.

"Moja majka liječnicima je rekla da sam mentalno nestabilna i da imam mozak djeteta. Prijetila je da će mi čekićem razbiti prste ako ikome išta kažem. Zavezala me za krevet lisicama i povodcem za psa. Vjerovala sam joj kad je govorila da me voli i da me pokušava zaštititi, no trebalo me zapravo štiti od nje", rekla je u emisiji Dr. Phila, s kojim je razgovarala u zatvoru.

Njena majka je lažima o zdravlju svoje kćeri prikupljala donacije, a s novcem je sebe i kći vodila na skupe odmore.

Gypsy to više nije mogla raditi pa je s dečkom kojeg je upoznala na internetu isplanirala majčino ubojstvo. Tri su se godine dopisivali, a Gypsy i Nicholas Godejohn uživo su se sreli tek 2015. godine. Tad su već isplanirali ubojstvo koje su počinili u lipnju 2015. godine.

"On je došao autobusom, a ja sam mu SMS-om javila da majka spava. Dala sam mu nož i otišla u kupaonicu. Prekrila sam uši da ništa ne čujem, no čula sam nekoliko vriskova", ispričala je.

Godejohn je pak bio podvojena ličnost, a jedna od ličnosti "vampir star 500 godina pod imenom Victor", bila je nasilna.

"Htjela sam izaći iz kupaonice i pomoći majci, no bojala sam se vampira", rekla je.

Dva dana prije majčine smrti Gypsy joj je rekla da ne želi nove operacije.

"Ona je rekla da su tako odlučili liječnici i da ona tu ne može ništa. Odlučila sam se za plan B, nazvala sam Nicholasa koji je razgovarao s 'vampirom'", rekla je.

Osuđena je na deset godina zatvora, a kaje se zbog majčine smrti.

"Zaslužila je biti gdje sam sad ja, u zatvoru", zaključila je. 

Pročitajte više