Majka poginulog dječaka: Princ William mi je pokušao spasiti sina, no nije uspio

Foto: Guliver Image/Getty Images

SARAH LEA, majka tinejdžera koji se utopio u rijeci nakon što je otišao na plivanje s prijateljima, javno je zahvalila princu Williamu koji je bio dio spasilačkog tima na mjestu nesreće. Robbie Lea pronađen je u svibnju prošle godine 4,5 metara ispod površine vode u parku Lee Valley Hertfordshireu, kamo je otišao na plivanje s prijateljima.

William je bio pilot helikoptera spasilačke službe koji je poslan na mjesto događaja. Sarah ga je pohvalila ne samo zbog njegove hrabrosti već i zato što je otkrio da taj posao ostavlja posljedice na njega.

"Ne mogu dovoljno zahvaliti princu Williamu zbog onog što je napravio pokušavajući spasiti mog sina na taj užasni dan, ali i zato što sad govori o mentalnim problemima. To pokazuje da je naš budući kralj čovjek, bilo je to hrabro od njega", rekla je Sarah za britanski Mirror.

Otkrila je da je tek dan nakon nesreće doznala da je u spasilačkom timu bio princ William.

"Prijateljica mi je rekla da je princ pokušao spasiti mog princa", rekla je.

Tvrdi da njen drugi sin, sedmogodišnji Mason, nije dobio adekvatnu psihološku pomoć nakon smrti svog brata.

"Zbilja sam razočarana u sustav, skoro nije bilo nikakve podrške. Ja sam još na terapiji i psihijatrijskom savjetovanju, no moj svekar sam si je morao platiti psihološku pomoć. Pokušavam dobiti pravu podršku za Masona. Jedini koji me nije razočarao je princ William", rekla je.

William je ranije ovog tjedna progovorio o posljedicama koje su na njega ostavile smrti mladih ljudi koje je doživio kao pilot helikoptera od 2015. do 2017. godine.

"Radio sam na nekoliko traumatičnih poslova koji su uključivali djecu, a nakon što sam dobio svoju djecu, ta povezanost privatnog i poslovnog me gurnula preko ruba. Počeo sam osjećati stvari koje nikad nisam osjećao, bio sam jako tužan. Samo na poslu možete pričati o tim stvarima, a ako tamo ne postoji pravo okruženje, vaši problemi će se brzo od grude snijega pretvoriti u lavinu", rekao je.

"Princ William bio je uključen u niz osjetljivih slučajeva u kojima djeca nisu preživjela i to je jako utjecalo na njega. Uvjeren je da će to što je progovorio pomoći ne samo njemu nego i drugima u sličnom položaju", rekao je izvor iz palače.

Pročitajte više