Mama priznala da ne podnosi kćerkicu (9): Sve me na njoj živcira, izbjegavam je

Ilustracija: 123rf

NITKO to ne želi priznati, ali roditelji često imaju omiljeno dijete. Međutim, jedna žena priznala je nešto puno šokantnije. Tvrdi da od svoje troje djece nema omiljeno dijete, ali ima dijete koje joj se najmanje sviđa. 

"To je moja mala mračna tajna. Ne sviđa mi se moja najstarija kći i ne volim provoditi vrijeme s njom. Imam troje djece od koje dvoje mlađih obožavam. Prema njima imam osjećaje kakve vjerojatno većina ljudi ima prema svojoj djeci. Moj sin i mlađa kći nisu savršeni, ponekad i s njima imam problema, imaju ispade i svoje mane, ali ih svejedno obožavam. Volim provoditi vrijeme s njima, sviđa mi se kakvi su, sviđaju mi se", ispričala je za portal Kidspot. 

"Volim je, ali mi se ne sviđa"

Ista situacija nije, ističe, s najstarijom kćeri Lilly koja ima devet godina. 

"Kad je još bila beba, imala sam prema njoj iste osjećaje kao prema svojoj drugoj djeci. No kad je malo odrasla, recimo do predškolske dobi i kad se počela pokazivati njena osobnost, moji su se osjećaji promijenili. Da ne bude zabune, ja nju volim, samo mi se ne sviđa, u tome je razlika", objasnila je. 

Majka je otkrila što joj se ne sviđa kod male Lilly. 

"Ne sviđa mi se kakva joj je osobnost i kako se ponaša. Namrgođena je, sebična, razmažena i stalno drami. Takva je u školi, kod kuće i na izvanškolskim aktivnostima. Nikad ne želi prihvatiti svoje mane ili poslušati zašto je nešto krivo napravila", navodi. 

"Izbjegavam je, sve me živcira kod nje"

Iako Lilly ima puno prijatelja i dobro se slaže s bratom i sestrom, mama priznaje da je izbjegava. 

"Živcira me kako se ponaša, kako govori i ono što govori. Stalno smo u sukobima. Kad joj pokušam nešto objasniti, uvijek završim ljuta i frustrirana. Čak i kad smo na praznicima, ne mogu biti s njom duže od sat vremena", priznaje. 

Njena frustracija je tolika da je sad suprug preuzeo brigu oko Lilly. 

"On se trudi pomoći mi oko mojih osjećaja i stalno govori da je ponašanje problematično, ne osoba. No kad to pokušam gledati na taj način, za mene je njeno ponašanje neodvojivo od njene osobnosti. Sad se tako osjećam 95 posto vremena, čak i kad se ne ponaša razmaženo. Prije sam se trudila provoditi više vremena s njom, ali sad to više ne mogu. Nadam se da će se ona s vremenom promijeniti i prestati se ponašati ovako kad bude starija. Zaista se ne želim zauvijek ovako osjećati, želim da mogu uživati u vremenu provedenom s njom isto kako uživam s njenim bratom i sestrom", zaključila je. 

Pročitajte više