Manekenka se ujutro digla s utrnulom rukom, 5 sati kasnije bila je paralizirana

Foto: Instagram

KAD SE jedno jutro probudila s utrnulom rukom, bivša manekenka Sonia Vera mislila je da ima srčani udar. Otišla je u bolnicu, a liječnici su zaključili da je uzrok tjeskoba i poslali je kući te preporučili da se odmori i malo odspava. Nakon što se probudila, pet sati kasnije, bila je paralizirana.

Sve se to događalo u ljeto 2017. godine. Sonia kaže da nije paničarila kad je shvatila da je potpuno paralizirana. Vjerovala je liječnicima te mislila da će joj moći pomoći. 

Otišla je u bolnicu gdje su je podvrgnuli nizu testova i dijagnosticirali neurološki poremećaj zvan transverzalni mijelitis. Riječ je o upali sive i bijele tvari u jednom ili više susjednih segmenata kralježnične moždine. Sonia je provela šest mjeseci u bolnici, gdje je primala steroide za smanjenje upale, nakon čega su uslijedile tri IVIG transfuzije uz intenzivnu fizioterapiju.

Rekli su joj da njeno stanje nije izlječivo te da više nikad neće moći hodati.

Ona ipak ostaje pozitivna te je uvjerena da će jednom ponovno prohodati. Pokrenula je kampanju na stranici GoFundMe, gdje skuplja novac za liječenje u SAD-u, za koje se nada da će joj pomoći. Radi se o terapiji epiduralnim stimulatorom u Kentuckyju.

"Fizički je jako teško, naravno. Borim se s cijelom stranom svog tijela koja ne reagira, ali ipak postoje znakovi reagiranja kad sam u bazenu. Osjećam bol u desnoj ruci i ta bol je konstantna. Mentalno, u redu sam. Imala sam loše trenutke, ali trudim se odmah trgnuti. Ujutro meditiram da smanjim tjeskobu i tada se uglavnom fokusiram na to da ostanem pozitivna. Važno je imati vjeru", zaključila je ova manekenka rodom iz Venezuele koja živi u Londonu.

Dosad je skupila oko 6000 funti. Cilj joj je 75 tisuća.

Pročitajte više