Manekenka u suzama: "Doživjela sam slom, Instagram uništava mentalno zdravlje"

Foto: Instagram

MANEKENKA Iskra Lawrence na Instagramu je objavila fotku na kojoj uplakana pozira bez šminke i s kosom skrivenom šiltericom i kapuljačom te je fanovima otkrila da je doživjela "emotivni slom" za koji krivi upravo tu društvenu mrežu. 

27-godišnja Britanka već je ranije otkrila da se bori s tjelesnom dismorfijom (poremećaj zbog kojeg osoba postaje opsjednuta nekom umišljenom tjelesnom manom), a ovom je prilikom progovorila o svom mentalnom zdravlju i emotivnom stanju. 

"Još se uvijek borim s potrebom da objavljujem apsolutno sve. Osjećam se kao kaos, izgledam kao kaos, a jedna situacija koja mi se jučer dogodila me toliko emotivno potresla da sam u kombinaciji s drugim problemima doživjela emotivni slom", napisala je ona u objavi koju je lajkalo gotovo 300 tisuća ljudi. 

Dodala je da se na objavu ovakve fotografije i ispovijesti odlučila u nadi da će pomoći drugima koji se bore s istim problemima. 

"Objavila sam ovu fotku da vam pokažem kako Instagram može biti previše za vas i može biti okidač za probleme, može vam čak uništiti mentalno zdravlje. Nikad nemojte uspoređivati svoju sreću, samopouzdanje, tijelo, lice, veze ili uspjeh s bilo kim na društvenim mrežama. Mnogi se ljudi bore sa svojim unutarnjim demonima i nitko ne mora objavljivati nešto zbog čega se ne osjeća ugodno. Ja želim biti iskrena sama sa sobom, prihvatiti sebe sa svim svojim emocijama i znam da je u redu plakati", napisala je ona. 

Pratitelji su joj u komentarima zahvalili na iskrenosti i poslali joj brojne poruke podrške. 

"Ti si zaista nevjerojatna i imaš predivnu dušu", "Osjećam se jače nakon što sam ovo pročitala, ti zaista imaš hrabrosti kad si objavila ovako nešto", "Hvala ti za tvoju snagu", "Ne dopusti da te itko slomi, uvijek moraš hodati podignute glave bez obzira na to čime te život udara", pisali su joj oni. 

Pročitajte više