Marica (74) i Mijat (77) kreću autostopom s Vira za Liverpool: Uhvatit ćemo Let 3

Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Marica (74) i Mijat Barišić Ružić (77), bračni par s Vira, koji su već ranije najavili da će u Liverpoolu dati podršku našim eurovizijskim predstavnicima, uskoro kreću u najavljenu avanturu, a plan im je stopirati traktor Leta 3 i s njima otputovati u Liverpool.

Ovom bračnom paru to nije nepoznato. Naime, njih je spojila upravo ljubav prema putovanjima, a jedno je bilo presudno. Njih dvoje su 1969. godine odlučili proputovati Europu, i to autostopom. U tome su bili uspješni, a nakon 45 dana putovanja odlučili su se vratiti u Slavonski Brod i vjenčati se.

 

Marica i Mijat upravo su to prvo zajedničko putovanje iskoristili kako bi išli na koncert Beatlesa u Liverpool, a uskoro će se opet naći tamo kako bi pružili podršku hrvatskim eurovizijskim predstavnicima. Međutim, sada će prvi put u životu stopirati traktor, a ne auto.

"Bili smo na ludom koncertu Beatlesa, još luđem koncertu Rolling Stonesa, a sada očekujemo da ćemo biti na najluđem koncertu našeg Leta 3 u Liverpoolu", rekla je Marica s oduševljenjem na licu.

Traktorom idu prema Liverpoolu, a za povratak će stopirati avion. Upravo su na takvom jednom povratku avionom iz Münchena upoznali Micka Jaggera i Charlieja Wattsa, članove Rolling Stonesa. Za putovanje u Liverpool podršku im je pružila i Turistička zajednica Općine Vir koja im je poklonila ruksake, kape i kišobrane s natpisom "ŠČ".

Pročitajte više