Marko Tolja i Zrinka Cvitešić: Ljubavnici u mjuziklu Željke Ogreste

MLADI, zgodni i talentirani Marko Tolja ove će se jeseni okušati u staroj ulozi i novom aranžmanu - pjevat će na daskama mjuzikla koji postavljaju Rajko Dujmić i Željka Ogresta imena "Za dobra stara vremena". Aluzija na staru pjesmu Novih fosila uputila vas je na dobar put; Saša, kojega Tolja glumi, isti je onaj iz Dujmićeve pjesme "E, moj Saša", talentirani fakin koji živi od crne ekonomije zaljubljen u Anu ("Moj prijatelj Anu ljubi"), koju će glumiti glumica koja itekako diže medijsku prašinu, Zrinka Cvitešić.

"Ulogu u sapunici sam odbio"

Uz humoristični scenarij koji potpisuje Željka Ogresta i nove aranžmane starih pjesama iz pera Rajka Dujmića, ovaj mjuzikl bi, priča Marko, trebao biti potpuni pogodak. "Jako me veseli pjevati na kazališnim daskama, ali drugih ambicija po pitanju glume nemam. Zanima me gluma samo ako ima veze s glazbom", rekao nam je Marko i priznao da je ponuda da zaigra u sapunici već imao. "No odbio sam, ali ovaj mjuzikl me privukao, pogotovo kad sam pročitao scenarij koji je jako humorističan. Napisala ga je Željka i super je", priča.

Dujmić ga preporučio Željki Ogresti



Marka je Ogresti preporučio Dujmić koji se u njegove vokalne sposobnosti i scenski šarm uvjerio kada ga je ocjenjivao u showu "Zvijezde pjevaju" gdje je bio mentor glumici Kristini Krepeli, a ona ga je odmah, i to kako čujemo, s oduševljenjem, prihvatila.

A Marko, osim što se sprema za ulogu, radi i na novom albumu koji bi svjetlo dana trebao ugledati najesen, točnije u listopadu. Iako su neki mediji novi Toljin album najavili kao odmak od swinga i jazza prema popu, Tolja kaže da je i njegov prvijenac čisti pop. "i prvi album mi nije bio tvrdi jazz. Kao što neki pjevaju pop rock, ja pjevam pop swing, pop jazz. Veselim se novom albumu, jedva čekam da izađe", priznaje.

Gradina: Treća sreća

Što se tiče bliže budućnosti, jedina stvar koja je za Marka ostala neodrađena je veliki koncert na Gradini, koji je zbog kiše već dva puta odgođen. Novi datum koji je obećao vedro nebo trebao bi biti 28. kolovoz, a Marko se nada da ga Sijerković i ekipa ovaj put neće prevariti. "Uzdam se u treću sreću", zaključuje.

Pročitajte više