Marko Tolja: Napisao sam pjesmu o anonimnim forumašima koji vole puno pljuvati bez razloga

MARKO TOLJA jesenske dane provodi naporno vježbajući plesne korake s partnericom Anom Herceg te u razgovoru za Index otkriva je li poslušan svojoj plesnoj mentorici, o čemu piše pjesme i gnjave li ga bližnji pitanjima kad će se oženiti? Marko je do sada uvijek bio mentor u emisiji "Zvijezde pjevaju", a sada će se okušati u ulozi učenika u novoj sezoni showa "Ples sa zvijezdama". Kaže kako su mu prvi treninzi bili izuzetno naporni, a sada se vidi napredak.

"Ako smršavim više od ovoga stvarno ću morati u bolnicu"

"Muskulfiberi su prestali, a sada sam počeo dobivati žuljeve. Nisu još krvavi, ali mislim da ću uskoro doći i do te faze. Jako sam sretan s mentoricom Anom Herceg, odličan je pedagog. Rekao sam sam sebi da ću se potruditi oko ovog, tako da sam štreberski pristupio plesu i čak više proganjam Anu nego ona mene na probama. Bio sam tri godine mentor i znam kako je imati neposlušne učenike", rekao nam je Marko. Dva showa "Ples sa zvijezdama" i "Zvijezde pjevaju", ne mogu se po njegovom mišljenju, uopće uspoređivati. "Za ples treba imati puno više discipline. To je žešća fizikalija, moraš se posvetiti treninzima. Meni svaki dan traje trening tri sata i nakon toga se ne mogu mnogo kretati. Prehrana mi je ista, samo uzimam dodatke prehrani, jer ako smršavim više od ovoga stvarno ću morati u bolnicu", kaže Tolja.

Iako se svake godine nagađa da među nekim plesnim parovima ima romanse, Marko to odlučno odbacuje te kaže da između njega i Ane nema ničeg takvog. "Koliko znam Ana je sretno zaljubljena i u vezi. Mi ćemo biti strogo profesionalni i imat ćemo prijateljski odnos", kaže on. Na pitanje boji li se konkurencije odgovara da još uvijek ne zna kako tko pleše, jer nikog još nije vidio te zato čeka prvu emisiju. "Nemam tremu uoči prve emisije. Uzeo sam ovo kao nekakav izazov, kao nešto što je blisko mojoj karijeri i što mi neće naškoditi. Ako dobro ispadne, to je pozitivno, ali ako ne ispadne dobro mislim da tu ne gubim puno. Tako da nema pritiska", rekao nam je mladi pjevač. U privatnom životu ne pleše, nego kaže da se glupira: "Kad idem s ekipom van, to je glupiranje. Daleko je to od ovog plesa. Ovo je zapravo sport s puno pravila".

"Na albumu neće biti toliko svingerskog štiha"

Marko je zbog brojnih treninga pomalo zapostavio neke obaveze, no priprema novi studijski album na kojem je prvi put napisao svu glazbu i tekstove. "Stilski neće biti promjena na mom novom albumu. I dalje će to biti nekakav pop, ali možda neće biti toliko svingerskog štiha, nego će biti produkcijski moderniji. Moram reći da sam po prvi put autor sve glazbe i svih tekstova na albumu. Može se reći da ulazim u, uvjetno rečeno, kantautorske vode", kaže Marko i napominje kako za sad nema ambicija pisati pjesme drugima, već samo sebi.

"Ima jedna koja se dotiče anonimnih internetskih forumaša koji vole puno pljuvati bez razloga, iz udobnosti svog doma"

Teme njegovih autorskih pjesama i više su nego zanimljive: "To su intimne i iskrene pjesme koje sam pisao o temama koje me ljute i vesele. Ima par ljubavnih i par angažiranih pjesama. Čak ima jedna koja se dotiče anonimnih internetskih forumaša koji vole puno pljuvati bez razloga, iz udobnosti svog doma. Imao sam epizodu s jednom takvom osobom, koja me pogodila pa sam napisao pjesmu o tome. Netko takav se zaista jako potrudio da mi napravi nešto jako zločesto. Toliko je vremena potrošio da mi nešto pakosno napravi da me to fasciniralo, super mi je to bilo. O takvim ljudima sam napisao pjesmu".

"Imam 27 godina, valjda još imam vremena za brak"

O privatnom životu Marko puno ne priča, već uvijek jednako odgovara: "Sretan sam, to je sve što ću reći". Kaže kako mu se ne žuri u brak i osnivanje obitelji, jer smatra da za to još ima vremena. "Srećom, imam starijeg brata koji se uskoro planira skrasiti pa je sad pozornost više na njemu nego na meni. trenutno me ne dave po tom pitanju. Imam 27 godina, valjda još imam vremena za brak", kaže on i dodaje: "Brak kao brak nije toliko bitan, nego je bitno da nađeš osobu s kojom želiš provesti život, a ja se nadam da ću to naći", rekao nam je Marko Tolja.

Pročitajte više