Massimo Savić izdao novi album pod nazivom "Sunce se ponovo rađa"

VIŠESTRUKI dobitnik Porina za najbolju mušku vokalnu izvedbu, Massimo Savić, predstavlja nam se svojim novim albumom "Sunce se ponovo rađa". Nakon uspješnih albuma "Vještina" (2004.) i "Vještina 2" (2006.) na kojima je Massimo predstavio svoje viđenje popularnih klasika, album "Sunce se ponovo rađa" donosi novi studijski materijal kojim, podjednako kroz obrade i autorske pjesme, Massimo podcrtava svoju unikatnu glazbenu vještinu.

Album "Sunce se ponovo rađa" objavljen je 29. rujna i to u dvije verzije, kao standardno CD izdanje te u CD+DVD verziji ograničene naklade. Ograničena naklada izdanja će, u odnosu na regularno izdanje, sadržavati dvije dodatne pjesme, "O mladom studentu i udanoj ženi" Zorana Predina, klasik Đorđa Balaševića "Život je more" te video snimku nastupa održanog u kazalištu Gavella 2006. godine. Dobar dio novog albuma nastao je u ozračju novonastale suradnje Massima i Aljoše Šerića iz grupa Ramirez i Pavel. Aljoša je napisao čak tri pjesme na albumu, među kojima je i pjesma "Ljubav!" koja je imala ulogu najavnog singla s albuma.

Za pjesmu "Iluzionist" tekst su napisali Aljoša Šerić i Eni Kondić, Massimova supruga, Massimo se pobrinuo za glazbu dok je svoj izvanredan talent prenio i svjetski poznati lutnjist/gitarist Edin Karamazov. Ova neobična akustična pjesma govori o odnosu Massima i njegove kćeri Mirne. Na novom se albumu nalazi i duet Massima i Nene Belana, pjesma "Zar više nema nas", koja je na ovogodišnjim 11. Večerima Dalmatinske šansone u Šibeniku odnijela najviše nagrada.

Neposredno pred objavu novog Massimovog albuma, koji se u svim boljim CD dućanima pojavio u ponedjeljak 29. rujna, pokrenute su i nove internet stranice na adresi www.massimo.hr. Nove stranice odlikuje izuzetna dinamika i informativnost: od aktualnosti vezanih uz novi album i detalja vezanih uz koncertne nastupe, preko bogate galerije fotografija i wallpapera, do pregleda diskografije s mogućnošću preslušavanja pojedinih pjesama. Ovom prilikom najavljujemo i datume promotivne turneje "Sunce se ponovo rađa". Tako će Massimo svoje nastupe 30. listopada održati u riječkoj Stereo dvorani, 31. listopada u zadarskom klubu Arsenal, te 4. studenog u zagrebačkom klubu Aquarius.

K.H.

Pročitajte više