Matanić je 2012. režirao seksističke reklame Osječkog piva i branio ih

Screenshot: YouTube

2012. godine Dalibor Matanić režirao je seksističke reklame za Osječko pivo zbog kojih je Udruga B.a.B.e tražila zabranu čitave reklamne kampanje. Naime, u reklamama je uočeno da su žene predstavljene isključivo kao seksualni objekti, dok su muškarci "frajeri" koji ispijaju pivo i pjevaju dvosmislene pjesme. 

"Mala moja, dobro si mi sjela, čim te uzmem orosiš se cijela" ili "Mala moja prirodno se nosi, svoju livadu nikada ne kosi", bili su samo neki od stihova.

"Rekla sam već da smo imali nevjerojatno puno e-mailova i poziva ljudi koji su smatrali da je reklama jako uvredljiva. Onda smo mi rekli ljudima da se obrate pravobraniteljici za ravnopravnost spolova jer je njezina službena dužnost da reagira, a građani uvijek imaju moć bojkotiranja proizvoda za koji smatraju da ih vrijeđa. Vani je to normalno i rekli samo da to naprave jer ih B.a.B.e ne mogu spasiti. Ja sam rekla da mi je reklama glupa, stvarno se reklame za pivo obraćaju isključivo muškarcima, iako ja vidim da mlade žene gotovo sve piju pivo. Međutim, njih se ignorira kao potrošačice, i uvijek je ista priča. Veliki macho muškarci piju pivo i onda su veliki frajeri, a u biti nakon toga zaspe najčešće", rekla je tad Sanja Sarnavka za Index.

Režiser Matanić tad je reklame - branio.

"Ja mislim da ne treba dizati toliku prašinu oko reklame čiji je glavni adut zafrkancija. Na samom snimanju sam predložio da napravimo varijantu reklama u kojima će cure pjevati momcima tako da se zamijene uloge. Mislim da bi to bilo zabavnije, samo bi se tada neke muške udruge javile", komentirao je tad.

Priznao da je godinama seksualno uznemiravao kolegice

Dalibor Matanić danas je priznao da je godinama seksualno uznemiravao kolegice te da se liječi. Njegovo priznanje je stiglo baš kada je Večernji list objavio članak o tome da je Matanić zbog uznemiravanja žena izgubio sve poslove

Pročitajte više