Matematički zadatak za šestogodišnjake zbunio ljude na internetu. Znate li odgovor?

Foto: Facebook

AMERIKANKA Tiesha Sanders podijelila je na Facebooku naizgled jednostavan matematički zadatak na koji je njezina šestogodišnja kći Summer netočno odgovorila, a koji je ubrzo postao viralan. 

U zadatku se traži da se broj 27 podijeli na desetice i jedinice, a zatim odgovori koliko ukupno ima jedinica. Djevojčica je prvi dio zadatka točno riješila tako što je u prazna polja upisala brojke 2 i 7, odnosno podijelila broj na dvije desetice i sedam jedinica. 

Međutim, djevojčica je pogrešno odgovorila na drugi dio zadataka, napisavši, na temelju prvog dijela, da broj 27 ima sedam jedinica. Majka je odlučila porukom na listiću upitati učiteljicu u čemu je njezina kći pogriješila. 

Nova matematika 

"Pozdrav, ovo je nova matematika koju nas tjeraju da predajemo." Odgovor je 27, znači 27 jedinica. Zadatak treba pokazati kako su 2 desetice i 7 jedinica jednake 27 jedinica", odgovorila je učiteljica. 

Njezin odgovor nije zbunio samo roditelje djevojčice već i brojne korisnike Facebooka koji su ostali iznenađeni točnim odgovorom te tvrde da prvi dio zadatka nije u skladu s drugim i tako samo dodatno zbunjuje učenike. 

"Što je, kvragu, ovo?", "Nova matematika nema smisla", "Tvoja kći je u pravu" i "Ovo me potpuno zbunilo", samo su neki od komentara ispod objave koja je prikupila 2.5 tisuća lajkova. Što vi mislite? 

Pročitajte više