Matija Cvek iznenadio novim albumom Izbirljivo i namjerno

Foto: Press

KARIJERA Matije Cveka i dalje ide uzlaznom putanjom i sada je već jasno da je on definitivno jedan od najpopularnijih domaćih pop izvođača. S albumom Izbirljivo i slučajno, za koji je ove godine osvojio i Porin u kategoriji Najbolji pop album, Matija je proputovao cijelu Hrvatsku, a sve više je tražen i u regiji.

Mladi pjevač će večeras, 2.12., svoju turneju Izbirljivo i slučajno zaključiti pred rasprodanom dvoranom u Domu sportova. To će biti kruna njegovog dosadašnjeg rada i razlog da nastavi tako i dalje. Osim koncerta, Matija je svima pripremio još jedno iznenađenje.

Jazz album

U suradnji s Brunom Bišćanom i Big Bandom Bjelovar snimio je jazz album koji danas predstavlja. Kompozitor, aranžer i dirigent Bruno Bišćan uhvatio se albuma Izbirljivo i slučajno i uz nove aranžmane pretvorio ga u malo jazz djelo, koje je nazvano Izbirljivo i namjerno.

"Dimenzija kroz koju je Bruno Bišćan sa svojim Big Bandom Bjelovar proveo moj prvi album plijeni pažnju, zahtijeva koncentraciju i zrači kreativnošću, ali i ugodom. Zahvalan sam Bruni na ovom iskustvu te svim njegovim suradnicima, s guštom slušam ovaj album", rekao je Matija Cvek prilikom predstavljanja albuma

"Suradnja s Matijom Cvekom premijerno je predstavljena u Bjelovaru 2021. godine i bila je prva takva suradnja s talentiranim autorom i solistom te novim aranžmanima pisanim baš za Big Band Bjelovar. Matija je prepoznao naš trud i umjetničku vrijednost projekta te je predložio snimanje albuma. Naravno, jedan od glavnih motivirajućih faktora bio je oduševljenost publike projektom te se nadamo dugom nizu uspješnih suradnji", dodao je Bišćan.

Pročitajte više