Mediji tvrde da su Brad Pitt i Clooney dokaz da je sve više sapioseksualaca, jeste li i vi jedan?

Foto: Guliver Image/Splash

OTKAKO je svijet prije 18 mjeseci popratio raspad braka Brada Pitta i Angeline Jolie, poznatog glumca spajalo se s brojnim ženama. I prije nego što su se osušili njihovi potpisi na papirima za razvod, Brad je prema napisima tračerskih portala već ljubio Marion Cotillard i Kate Hudson. Potom je uslijedila priča da ljubi 21-godišnju britansku starletu Ellu Purnell, a prošlog tjedna mediji su se raspisali o tome da svoje vrijeme provodi s poznatom arhitekticom i profesoricom Neri Oxman.

Odmah su krenule usporedbe 42-godišnje Neri i Angeline Jolie, ali i šuškanja Bradovih prijatelja koji su odmah pohitali tabloidima ispričati detalje.

"Njih dvoje odmah su kliknuli jer dijele istu strast prema arhitekturi, dizajnu i umjetnosti. Iako ovo profesionalno prijateljstvo nije preraslo u vezu, ima mnogo potencijala za to", rekao je izvor blizak glumcu za Page Six.

Britanski Telegraph u svemu već vidi trend. U članku pod naslovom "Porast broja sapioseksualaca" tvrde da sve više poznatih muškaraca pada na pametne žene. Osim Brada, dokaz za to im je i George Clooney čija je supruga Amal međunarodno priznata odvjetnica s diplomom Oxforda.

Sapioseksualnost je relativno novi termin koji označava one kojima je inteligencija partnera važnija od svih ostalih osobina. Mnogo ljudi će na pitanje što im je važno kod partnera navesti inteligenciju, uz dobar izgled i uspješnu karijeru, no neke ljude privlači samo inteligencija.

Sapioseksualnost je prvi put spomenuta 2002. godine i to na blogovima, a posljednjih godina postala je dio uobičajenog vokabulara milenijaca. Zbog tog je sve više nijansi tog termina.

"Sapioseksualnost znači da vas privlači inteligencija. Pametne, kreativne žene jako su mi seksi, a mogućnost razgovora na intelektualno stimulirajuć način jako me napaljuje", rekao je jedan sapioseksualac u intervju za Cosmopolitan.

U istom intervjuu jedna žena je istaknula da je razgovor o kemiji jednako napaljuje kao razgovor o seksu. Svih šest sapioseksualaca u tom intervjuu priznalo je da bi ostavilo partnera ako nije dovoljno inteligentan i da bi voljeli biti u vezi s drugim sapioseksualcima.

Također, pokazalo se da sapioseksualce intelekt privlači više od spola pa su spremni na veze s oba spola.

Prije dvije godine stranica za spojeve OkCupid među ponuđene spolne orijentacije uvrstila je sapioseksualnost, što nije dobro prošlo kod onih koji misle da je termin preširok da bi bio priznat kao službena orijentacija. 

Pročitajte više