Mel Gibson režirat će peti nastavak Smrtonosnog oružja

Foto: Press

PRIJE više od 30 godina poznati glumac i redatelj Mel Gibson pojavio se u prvom nastavku kultne akcijske komedije Smrtonosno oružje, a trenutno je u pregovorima o režiranju petog nastavka. 

Pretprodukcija petog nastavka u franšizi traje već nekoliko godina, a na najnovijoj verziji scenarija trenutno radi Richard Wenk (The Equalizer). Inače, redatelj sva četiri filma Richard Donner radio je i na petom filmu sve do 5. srpnja 2021., kada je umro u 92. godini. 

Donnerova supruga Lauren Schuler Donner producirat će film, a tijekom boravka u Londonu Gibson je otkrio da će preuzeti redateljsku palicu, što je bila želja pokojnog redatelja. 

"Radio je na scenariju i daleko je dogurao. Jednog mi je dana rekao da moram preuzeti odgovornost ako umre. Nisam želio slušati te priče. No, ipak je umro, ali pitao me i u to vrijeme nisam rekao ništa. Rekao je to i svojoj supruzi, čelnicima studija i producentu. Stoga, ja ću režirati peti", rekao je Gibson za The Sun. 

Podsjetimo, prvi se film pojavio 1987. i pogurao karijere ne samo Mela Gibsona i Dannyja Glovera već i scenarista Shanea Blacka, a filmovi su ostvarili golem uspjeh i stvorili niz kopija nakon što se buddy cop format pokazao kao dobitna formula. 

Uslijedila su još tri nastavka, ali i TV serija koja se emitirala od 2016. do 2019. i u kojoj su uloge mladog Gibsona i Glovera zaigrali Clayne Crawford i Damon Wayans. 

Pročitajte više