Metallicina pjesma iz 1986. opet postaje popularna zbog Netflixove hit serije

Screenshot: Netflix

FINALE četvrte sezone Netflixove hit serije Stranger Things katapultiralo je još jedan glazbeni klasik natrag na vrhove top ljestvica, baš kao što je to bilo prošli mjesec s pjesmom Running Up That Hill pjevačice Kate Bush.

U završnoj epizodi ove sezone Eddie Munson tijekom pokušaja borbe protiv glavnog negativca sezone, demona po imenu Vecna, na krovu svira Master of Puppets, klasik legendarne Metallice, u impresivnoj audiovizualnoj sceni. Na društvenim mrežama prozvana je jednom od najboljih scena u cijeloj seriji jer su mnogi gledatelji bili oduševljeni kada su vidjeli da je heavy metal dobio svojih 15 sekundi slave.

Kad je pjesma objavljena 1986. godine na legendarnom istoimenom albumu, dosegla je 29. mjesto na Billboardovoj ljestvici, a sada se zahvaljujući Netflixovoj hit seriji nalazi na 26. mjestu Spotifyeve top 50 globalne ljestvice.

Master Of Puppets objavljen je 24. veljače 1986. i bio je prvi album koji je Metallica snimila nakon potpisivanja ugovora za veliku izdavačku kuću Elektra Records, a od tada je prodan u više od šest milijuna primjeraka u SAD-u. To je ujedno i posljednji album na kojem se pojavljuje basist Cliff Burton, koji je kasnije te godine poginuo u nesreći autobusa na turneji.

Mnogi obožavatelji smatraju ga najboljim albumom Metallice, što je i bend priznao odsviravši ga u cijelosti na europskoj turneji 2006. godine. Master Of Puppets se 2016. godine našao među albumima koji su odabrani za uvođenje u Nacionalni registar snimaka Kongresne knjižnice.

Članovi benda vjerojatno će dobro zaraditi od uključivanja pjesme u finale Stranger Thingsa. Naime, Kate Bush je zaradila više od 2 milijuna dolara u tantijemama od početka emitiranja četvrte sezone Stranger Thingsa. 

Postigavši ​​potpuno novu razinu popularnosti nakon pojavljivanja u seriji, Running Up That Hill oborio je tri svjetska rekorda, sletjevši na vrh službene ljestvice singlova u Ujedinjenom Kraljevstvu prvi put u više od trideset godina.

Pročitajte više