Mirjana Hrga na Fejsu pisala protiv Istanbulske, Jelena Veljača joj fino spustila

Foto/Screenshot: Marko lukunuć/PIXELL/Youtube

POZNATA voditeljica Mirjana Hrga izazvala je zanimljivu raspravu objavom o Istanbulskoj konvenciji na svom Facebook profilu, a između brojnih komentara našao se i onaj Jelene Veljače.

Mirjana je odlučila reći i svoje mišljenje o najaktualnijoj temi zadnjih dana, a objasnila ga je u poprilično oštrom tonu.

''Odbacujući sve unaprijed određene diskreditacije, spomenut ću da nisam primitivna, pročitala sam tu famoznu Istanbulsku konvenciju više puta. Neke članke posebno. Potpisujem 99% ali kad bih mogla glasati, glasala bih protiv. I to je to. Što je problem? Glasam za pravo žena, ali ne u ovakvoj buci, magli i masovnom silovanju uma. Glasam za to svaki dan. Ali, želim glasati i za prava muškaraca (o tome se ne priča vjerojatno baš zato što ih - oni koji zazivaju ravnopravnost - smatraju jačim spolom pa im ne treba dodatna zaštita od diskriminacije), glasam i za prava djece, glasam i za pravo čovjeka da slobodno živi onako kako se osjeća, bez obzira na seksualnu i ostale orijentacije. Po čemu su žene važnije od svih njih?'', jasno je napisala voditeljica.

''Glasam za slobodu pojedinca u uređenom društvu gdje nitko neće silovati nikoga. Pa ni pod krinkom demokracije. Pustite da mislimo drugačije. Tko kaže da niste vi u krivu? A možda i mi? Pa što? Zar je to pitanje života i smrti da se društvo ovako oštro mora dijeliti baš na svemu'', dodala je Mirjana, pitajući događa li se u ovoj zemlji išta drugo.

Njezina objava očito je razljutila Jelenu Veljaču koja je u nekoliko komentara objavila i dijelove Konvencije, a obratila se i Hrgi.

''Ne kužim, pa kako je to povelja protiv muškaraca'', napisala je glumica u komentaru.

No, bez obzira na Jelenino pozivanje voditeljice u više navrata da odgovori na komentare, Mirjana se više nije oglašavala.

''To je tekst napisan protiv zlostavljača, definira nasilje i definira odgovornost države'', zaključila je Veljača.

 

Pročitajte više