"Mislim da će se našoj kćeri cijeli život rugati zbog imena koje joj žena želi dati"

Ilustracija: 123RF

BUDUĆI otac nije htio da se njegova kći zove kao njegova pokojna punica jer je mislio da će dijete biti zlostavljano cijeli život. Kako je otkrio, nedavno su on i supruga doznali da će im stići djevojčica, a kad su krenuli dogovarati ime malene, složili su se da oboje imaju pravo na veto ako im se neki prijedlog ne sviđa.

Tad su oboje otkrili jedno drugom da žele da malena nosi imena njihovih pokojnih majki. Kako se ženina majka zvala Karen, on se bojao da će malena imati problema zbog memea s tim imenom kojih je pun internet.

"Rekao sam joj da malena može nositi ime moje mame kao prvo ime i ime njene mame kao srednje ime, ili nositi neko potpuno drugačije ime, ali da nije u redu da joj glavno ime bude Karen. Uvrijedila se jer želi odati počast svojoj majci i misli da mi to smeta. Ja samo ne želim da se našoj kćeri rugaju cijeli život. Rekao sam joj da ću se složiti s bilo kojim imenom koje neće dovesti do toga da nam kćer zlostavljaju, no ona je zapela na Karen", napisao je anonimni muškarac na Redditu.

Velik broj drugih korisnika složio se s njim.

"To je bilo normalno ime, a sad je sprdnja. Zamisli da je zovu beba Karen. Ljudi će se šaliti s njom cijelog života", poručili su mu.

"Karen više nije samo fraza ili šala, sad je to skoro definicija privilegiranih sredovječnih žena i sumnjam da će se to promijeniti u sljedećih 20 godina", napisao je drugi korisnik.

Drugi pak misle da je to šala ove generacije te da će izumrijeti u generaciji njegove kćeri.

Nešto kasnije otac se javio i rekao da je povukao svoj veto jer je njegova žena bez majke ostala s 14 godina i nikad nije razmišljala o nekom drugom imenu. No očito je da je ženi ubacio bubu u uho, jer je na kraju odustala od Karen. Nakon što su otkrili da su obje majke imale srednje ime Elizabeth, dogovorili su se da će tako nazvati malenu.

Pročitajte više