Mještani Sevnice ne podnose Melaniju Trump: "Udaja nije uspjeh"

Splash

NOVINAR New York Timesa Patrick Kingsley potegnuo je do Slovenije da posjeti rodno mjesto Melanije Trump. U Sevnici se, otkako je Donald Trump postao predsjednik,  život potpuno promijenio. Malo ruralno mjesto doživjelo je procvat turizma, a gotovo svaka osoba na svijetu barem je jednom čula za Sevnicu.

Kingsley je razgovarao s gradonačelnikom Sevnice koji mu se pohvalio kako je broj turista porastao 15%. Sevnica ima oko 5000 stanovnika, a sada je posjeti 20.000 ljudi godišnje. Jedini hotel u gradu ponovno je otvoren prošle godine. Restorani, kafići, pa i tvornica cipela profitirali su na temu Melanije Trump, iako je njezino ime zabranjeno koristiti u takve svrhe. Ipak, stanovnici se snalaze pa jelima, pićima i papučama daju nazive koji samo aludiraju na Melaniju.

Ipak, mnogim njezinim sugrađanima je dosta priče o Melaniji Trump. Kingsley piše da predsjednica tamošnje turističke zajednice uopće nije htjela razgovarati o Melaniji. 

Lidija Ogorevec, jedna od turističkih vodiča u Sevnici, također nije bila pretjerano oduševljena svojom sugrađankom, piše Kingsley. Odvela ga je do zgrade u kojoj je Melania živjela kao dijete, ali nije znala u kojem točno stanu je odrasla.

Kingsley tvrdi da su samo mladi ljudi, rođeni nakon što je Melanija napustila Sevnicu, oduševljeni činjenicom da im je sugrađanka. Ostatku grada je dosadila priča o njoj i kažu da je euforija splasnula.

"Nije uspjeh udati se za nekoga", zaključila je lokalna konobarica.

Pročitajte više