Mladić čovjeku koji je u poplavi ostao bez svega dao auto za koji je štedio godinama

Foto: Facebook

DYLAN SIMPSON, koji je u katastrofalnim poplavama u Australiji ostao bez doma i automobila, rasplakao se kad mu je skromni školarac poklonio automobil.

Poplave su u veljači pogodile mjesto Chinderah u blizini Tweed Headsa na krajnjem sjeveru Novog Južnog Walesa. Simpson otada spava na prijateljevom kauču, a na posao se vozi biciklom.

Iako tinejdžera nikad nije upoznao, jer on živi 950 kilometara dalje, zahvaljujući njegovoj gesti ponovno na posao može automobilom.

Srednjoškolac Harry Ledger (17) u nedjelju je otputovao do granice Queenslandom kako bi šokiranom Simpsonu poklonio svoj automobil. Kad je shvatio što se događa, Simpson je zaplakao od sreće. 

Za njihov susret zaslužna je majka četvero djece Natasha Shearer, koja je protekla dva mjeseca pomagala žrtvama poplava.

"Dva dana kasnije Dylan je još uvijek pod emocijama. Bio je divan osjećaj organizirati taj susret nakon svega što je prošao i pokazati mu da nije zaboravljen. Puno je osoba kojima treba pomoć, no Dylanova priča je zaista teška i on je prva osoba kojoj treba automobil. Nekima će se ovo činiti kao sitnica, no Dylanu je to najveći blagoslov, zauvijek će biti zahvalan", rekla je ona za Daily Mail Australia.

Harry, njegovi roditelji i sestra Mary nedavno su otputovali u poplavom razorenu regiju iz Kiame na jugu države. Nekoliko dana su pomagali čisteći ruševine s ulica i oštećene kuće. Donirali su i 3000 dolara u gotovini i potrepštinama.

Nakon što je vidio posljedice poplave, Harry je želio dodatno pomoći te je odlučio donirati rabljeni Nissan koji je kupio prije četiri mjeseca, a za koji je štedio dvije godine.

"Kad smo čuli i vidjeli što se događa, odlučili smo otići pomoći", rekao je Harry za ABC.

Stotine raseljenih žrtava poplava i dalje su zarobljene u centrima za evakuaciju i ne mogu se vratiti u svoje domove, koji se sad smatraju nepogodnima za život.

Pročitajte više