"Moj sin ima više od 190 cm i 110 kg", kaže Milanović. Ovo je njegov sin hrvač

Foto: Zeljko Hladika/Marko Lukunic/PIXSELL

"Gledao sam i da moj sin dođe sa mnom i slika se. On, doduše, ima više od 190 cm i 110 kg i na pripremama je za hrvatsku reprezentaciju. Ne mogu se mjeriti s Plenkovićem u ostavljanju dojma kako je on dobar otac koji se slika s djetetom od dvije godine dok daje izjavu, majko Isusova", rekao je Zoran Milanović na presici u Zadru, komentirajući fotografiju Andreja Plenkovića sa sinčićem Marijem.

Drugo mjesto na prvenstvu u hrvanju

I zaista, Marko Milanović (20), mlađi Milanovićev sin, jest uspješan sportaš. Lani je osvojio drugo mjesto u prvenstvu Hrvatske u hrvanju (do 130 kg).

Na stručnoj komisiji Hrvatskog hrvačkog saveza prije dvije godine, kada su se odabirali najbolji hrvači i hrvačice u 2021. godini, jedna nagrada pripala je upravo njemu. Marko je proglašen najboljim mladim kadetom. Nagradu mu je uručio predsjednik Hrvatskog hrvačkog saveza Vladimir Bregović. 

Iako je isprva trenirao judo, nakon nekog vremena odlučio je promijeniti sport i baviti se hrvanjem. 2021. godine u Zagrebu osvojio je zlato u kategoriji do 92 kilograma. Nedugo nakon toga pomeo je konkurenciju na jakom hrvačkom turniru održanom u srpskoj Subotici i osvojio zlatnu medalju.

Afera s podizanjem ocjena

Marko Milanović našao se u fokusu javnosti i nakon što su mu u Klasičnoj gimnaziji podignute ocjene nakon što su već bile zaključene, i to nakon intervencije prve dame Sanje Musić Milanović. 

Ona je, naime, ravnateljici poslala mail u kojem se žalila na rad profesorice iz matematike. Marku Milanoviću potom su podignute dvije ocjene, iz matematike i likovnog, pa je umjesto dviju zaključenih četvorki ipak dobio petice za kraj godine, zbog čega je nastavnu godinu završio s prosjekom 5.0. Marko je prošle godine dobio i stipendiju Grada Zagreba za izvrsnost. 

Uz Marka, Sanja Musić Milanović i Zoran Milanović imaju i još jednog sina, starijeg Antu Jakova

Pročitajte više