"Moja slika vrijedna je milijarde": Netko je AI-jem stvorio Trumpovu rap pjesmu

Foto: Twitter

AMERIČKI reper poznat pod umjetničkim imenom Hi-Rez uz pomoć umjetne inteligencije generirao je glas Donalda Trumpa i na iTunesu objavio pjesmu pod nazivom First Day Out. Prošlog tjedna Trump je bio uhićen i snimljena je njegova povijesna policijska fotografija.

Kako to i inače biva s mugshotovima, fotografija se brzo proširila društvenim mrežama, nastali su brojni memovi, a Hi-Rez se poslužio umjetnom inteligencijom da stvori Trumpov glas u pjesmi i objavio ju je na platformama.

First Day Out skočila je na drugo mjesto iTunes ljestvice Top 40 US hip-hop pjesama. Ispred nje je jedino reperica Doja Cat s Paint The Town Red. 

O čemu je pjesma?

U digitalnoj imitaciji bivšeg predsjednika Hi-Rez zamišlja kako se Trump osjećao nakon uhićenja, a potom nakon puštanja uz jamčevinu. "Vani uz jamčevinu / vani uz jamčevinu / neću vidjeti unutrašnjost ćelije", dio je stihova pjesme.

Hi-Rez nije propustio priliku da spomene medijsku pomamu oko Trumpovog mugshota. "Ovi tužitelji ponašaju se blesavo / moja slika vrijedna je milijarde / prodao sam nešto mercha i zaradio milijun", spominje se u pjesmi.

Iako pjesmu nije otpjevao Trump, u tih minutu i pol spomenute su mnoge teme o kojima govori u svojim javim nastupima. Okrivljeni su demokrati za višestruke kaznene postupke koji se vode protiv republikanskog političara. 

Za 30 minuta nastala pjesma

Pjesma, za koju je Hi-Rez rekao da ju je napravio u 30 minuta kao "apsolutnu šalu", dobila je veliku pažnju na društvenim mrežama. Na Twitteru ima 2.9 milijuna prikaza. "Svoju pravu glazbu objavit ću u nadolazećim tjednima. Sada se previše zabavljam ovime. Koga ne zanima, neka me prestane pratiti, briga me, ja se zabavljam", zaključio je reper. 

Podsjetimo, Trump je nakratko bio uhićen zbog lobiranja za izbore 2020. u američkoj državi Georgiji, no ubrzo je pušten uz jamčevinu. Mugshot je obišao svijet, a i sam Trump ga je objavio na Twitteru i to je bila njegova prva objava na toj društvenoj mreži u posljednje dvije godine.

Pročitajte više