Mramorni kolač s višnjama kakav smo obožavali kao mali: "Ludilo"

Foto: Shutterstock

JEDNOSTAVNI mramorni biskvit s višnjama iz kompota super je izbor za brzinski se zasladiti usred tjedna. Ovaj kolač vole svi, možda i zato što podsjeća na kolače kakve smo voljeli kao mali. Recept za ovaj kolač je OVDJE, a ako želite promijeniti nešto na njemu, imamo par zgodnih ideja.

1. KAKAO I ZAČINI

Ako ne želite mramorni izgled kolača, ostavite svijetlu smjesu, a možete i poduplati kakao i staviti u cijelu smjesu pa ćete imati tamni kolač s višnjama. Zimi možete dodati malo začina za medenjake u tamnu smjesu, a u svijetlu narančinu koricu. Ono što paše cijele godine su limunova korica, rum i vanilija.

2. VOĆE

Ako ga upravo sada želite ispeći, a nemate doma kompot od višanja, sve je ok. Stavite marelice ili breskve iz kompota koje ste narezali na manje komade, a ljeti možete iskoristiti svježe voće. Primjerice, nama je ovaj mramorni prefin sa šljivama.

3. KOLIKO OSTAJE SOČAN?

Kad ga ispečete, ostavite da se ohladi, narežite na kocke i posipajte šećerom u prahu. Spremite u posudu s poklopcem i stavite u hladnjak. Kad odstoji je još sočniji tako da ste si osigurali slatko nakon ručka i dan nakon. 

Ako isprobate ovaj recept, kolač svakako fotkajte i objavite u našoj Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Lajkajte Index Recepte na Fejsu za brdo jednostavnih i testirano odličnih recepata koje možete isprobati kod kuće svaki dan.

Index Recepti

Pročitajte više