Na Badnjak se šest ukrašenih automobila vozilo Zagrebom tri sata. Evo o čemu se radi

Foto: Jan Weltinger

AKO ste na Badnjak u Zagrebu primijetili skupinu ukrašenih automobila na cesti, sigurno ste se zapitali tko su vozači automobila, zašto su na autima božićne lampice i što to oni rade.

Šest automobila, Mercedes C63 AMG, Mercedes A45 AMG, Audi S8, Audi A8, BMW 530d i Volkswagen Golf 7 GTD, Zagrebom su na Badnjak prolazili ukrašeni, a Indexu se javio fotograf Jan Weltinger, koji je snimio taj neobični pothvat.

"Organizatori ideje su Neno i Mario, mlada gospoda koja vole uveseljavati prolaznike svojim idejama. Brzim dogovorom dva prijatelja ideja je pokrenuta prošle godine na Badnjak s tri auta. Tradiciju smo nastavili u malo većem broju i oduševili smo prolaznike gdje god smo prošli. Razveselili smo mlađe i starije kroz cijeli Zagreb, oduševili ostale prolaznike u autima, oduševili naše drage susjede", kaže nam Weltinger.

Vožnja je, kaže nam, trajala tri sata, a tradiciju će nastaviti i iduće godine.

"Uvijek pozitivno nastrojeni djedica Mario sa svojim Mercedesom C63 AMG, jedan od pokretača ove vesele priče, koji je vodio cijelu povorku, oduševio je mlade prolaznike u kostimu Djeda Mraza. S nama su još bili Kristijan u Audiju A8, Filip s BMW-om 530d, Mario s Golfom 7 GTD i Ana s Mercedesom A45 AMG", dodaje.

Zagrepčani su, kaže, bili oduševljeni.

"Ljudi su nas hvalili, govorili nam da smo im uljepšali Badnju večer, pljeskali nam i uživali", zaključuje Weltinger.

Pročitajte više