Na LMF Festival na Jarunu dolaze svjetske zvijezde elektroničke scene

Foto: Profimedia

ČETVRTO izdanje jednog od najjačih hrvatskih elektroničkih festivala, LMF festivala, koji sa svjetskih pozornica dovodi najveće aktualne zvijezde ove scene na zagrebački Jarun.

7. i 8. lipnja 2024. u Zagreb stižu Dom Dolla, Argy, Chris Lake, Mind Against, Claptone, Matroda, Dubfire, Sam Paganini uz jake snage regionalne i domaće elektro scene.

Velike zvijezde stižu u lipnju na LMF Festival

Dom Dolla kao predvodnik ovogodišnjih zvjezdanih imena dolazi rasplesati Zagrepčane i njihove goste. Australski maestro elektroničke scene Dom Dolla trenutno je u najvećem hypeu i obožavaju ga znalci žanra. Njegovi hitovi poput Take It i San Frandisco postali su himne elektroničke glazbe, a trenutno je jedan od najtraženijih DJ-eva na svijetu.

U svijetu elektroničke glazbe Argy se ističe kao jedan od najuzbudljivijih umjetnika svog vremena. Jedan od ključnih elemenata koji čini Argyja posebnim jest njegova sposobnost da spoji različite glazbene utjecaje u svoj zvuk. Njegova glazba često sadrži elemente house-a, acid-a i dub-a, stvarajući tako kompleksne i hipnotičke kompozicije. Argy je također poznat po svojim energičnim nastupima u klubovima i festivalima diljem svijeta, a kao producent,izdao je niz uspješnih singlova i albuma koji su dobili pohvale kritike i podršku publike.

Britanac Chris Lake kroz godine je istraživao je različite žanrove i stvorio vlastiti prepoznatljiv zvuk koji kombinira elemente house-a, tech-house-a i brojnih drugih sličnih žanrova. Jedna od ključnih karakteristika Chris Lakea jest njegova sposobnost da se prilagodi promjenama u glazbenoj industriji i da uvijek bude korak ispred trendova. Njegovi hitovi poput Changes, Operator i Turn Off The Lights postali su himne elektroničke glazbe, osvajajući publiku svojim zaraznim ritmovima i bezvremenskim melodijama.

Claptone je njemački DJ i producent koji se specijalizirao za house i tech house žanrove. Prepoznatljiv je po zlatnim maskama u stilu liječnika za kugu, koje služe za intrigiranje javnosti, ali i za skrivanje njegovog identiteta. Iza maske, Claptone krije istinski glazbeni virtuoz. Njegova glazba spaja elemente house-a, tech house-a i deep house-a, stvarajući hipnotičke ritmove i zavodljive melodije koje osvajaju srca publike diljem svijeta. Njegovi hitovi poput No Eyes, Liquid Spirit i The Music Got Me osvojili su srca publike diljem svijeta, dok su mu albumi Charmer i Fantast dobili pohvale kritike i podršku fanova.

Uz njih nastupit će i megapopularni Matroda, ovoj publici itekako poznati Mind Against te ikona talijanske elektronike Sam Paganini. Njima će se pridružiti i velika imena regionalne i domaće elektroničke scene Bosk, Dallerium, Damir Hoffman, Dancelectric, Discopolis, DJ Jock, Einfakinn, Ilija Đoković, Joe 2 Shine, Kosta Radman, Kraundler, Lanna, Lokka,Luka Kosty, MYUZ, Percassi, Tomo In Der Mühlen, VedranCar, Viktor i Yakka.

U svega nekoliko godina LMF se prometnuo u najvažniji zagrebački elektronički festival. Svjetske glazbenike koje inače imamo priliku slušati kako na europskim festivalima, tako i na glazbenim festivalima na obali, sada dolaze u glavni grad Hrvatske kako bi pridonijeli ovom nezaboravnom iskustvu za sva osjetila.

Pročitajte više