Na obali rijeke u Idahu pronađen mrtav morski pas. Nikome nije jasno otkud on tu

Foto: Facebook

INTERNET ovih dana obilazi fotografija mrtvog morskog psa na obali rijeke Salmon u američkoj saveznoj državi Idaho. Rijeka Salmon nema izlaz na more te je truplo morskog psa izazvalo strah kod brojnih mještana grada Rigginsa, gdje je pronađeno.

Riječ je o morskom psu lososu koji može narasti do 300 kilograma i tri metra. Nikome nije jasno otkud morski pas u rijeci, a neki su uvjereni da se radi o podvali. Morski psi lososi žive u sjevernim vodama Tihog oceana. Na prvi pogled može ih se zamijeniti s velikim bijelim psinama.

First smallmouth bass, then walleye, and now SALMON SHARKS! When are our salmon and steelhead going to catch a break? ...

Objavljuje Idaho Fish and Game (IDFG)Srijeda, 16. kolovoza 2023.

U gradu je nastala panika, a Odjel za ribu i divljač Idaha preplavljen je pozivima preplašenih ljudi nakon otkrića na obalama slatkovodne rijeke Salmon.

Joe DuPont, upravitelj za ribarstvo, smatra da je riječ o podvali.

''Sigurno se može pretpostaviti da je netko to ispustio na obalu kako bi se dobro nasmijao. Svakako sam se smijao tome. To bi bila odlična prvotravanjska šala. Budite uvjereni, nemamo morskih pasa koji plivaju u Idahu'', rekao je.

Pročitajte više