Nagradna igra: Osvojite ulaznice za nastup najbolje izvođačice u Hrvatskoj

DIYALA ili kako je mnogi nazivaju kraljicom balkanske alternativne scene po prvi puta dolazi nastupati u Zagreb. Iako ju je publika mogla upoznati uoči Zlatne Koogle 2009. godine kao dobitnicu nagrade za najbolju izvođačicu godine, reperica iz Varaždina je Zagrepčanima odlučila prirediti originalan live nastup, koji će ujedno biti spoj energičnog, maštovitog i apstraktnog zvuka glazbenih stilova i kantautorskih pjesama na engleskom jeziku.

Ekstravagantna pjevačica će po prvi put samostalno nastupiti u zagrebačkom klubu Sirup, u četvrtak 12. ožujka. Diyala je dosad nastupala kao  predgrupa Ede Maajke te je čak gostovala na njegovom drugom studijskom albumu "No Sikiriki" s pjesmom "Down". Prije tri godine je i ona sama izdala album "Raw" koji je 20 tjedana bio na vrhu ljestvice u emisiji "Briljanteen".

Diyala je dio djetinjstva provela u New Yorku

Osim u Hrvatskoj, Daiyla je poznata i u Sloveniji gdje je nastupala na mnogim festivalima i noćnim klubovima. Vrsta muzike koju pjeva mlada Varaždinka može se karakterizirati kao spoj hip-hopa i trip-hopa začinjenog elektronikom i dubokim tonovima kojim nastaje apstraktan zvuk, potpuno različit od ostatka hrvatske hip hop scene. Rođena je u Varaždinu dok je dio svog djetinjstva provela u New Yorku gdje je isprva dobila želju za stvaranjem kvalitetne glazbe.

Index.hr vas i ovaj put vodi na koncert kontroverzne Diyle! Dijelimo vam dva puta po dvije ulaznica za koncert u klubu Sirup ovog četvrtka, 12. ožujka. Sve što trebate napraviti jest poslati mail naslovljen s "Diyala", zajedno s osobnim podacima - ime, prezime, adresu i kontakt broj, na index.nagrada@gmail.com. Sretne dobitnike ulaznica obavijestit ćemo mailom. Sretno!

A.M.
Foto: Jaka Vinsek

Pročitajte više