Sutra točno u podne šetnja podrške "Kućnim ljubimcima", evo kako HRT opravdava ukidanje

Foto: Facebook

MNOGI Hrvati jučer su bili neugodno iznenađeni viješću o ukidanju sada već kultne emisije "Kućni ljubimci", kroz koju je u posljednjih 26 godina neprekidnog emitiranja udomljeno više od 100 tisuća ljubimaca.

1324 emisije kasnije, njen voditelj Antun Ponoš pokušao se izboriti da emisija ostane na HRT-u, no njegova nastojanja nisu urodila plodom.

"Moram priznati da sam bio zatečen odlukom HRT-a, ali isto tako sam sada ugodno iznenađen reakcijama ljudi. Nisam htio svojim problemima zamarati javnost, no od jučer mi dolaze na stotine poruka podrške, čitavu sam noć odgovarao na njih", priznao je za Index Ponoš.

Reakcija građana je toliko snažna da je Ponošu stigao i poziv za šetnju Prisavljem sutra točno u podne, koja je nastala kao spontani odgovor ljubitelja životinja, građana i udruga na gašenje emisije.

 
Prva najavna špica emisije " Kućni ljubimci "

 

Posted by Antun Ponoš on Thursday, 20 January 2011

"Ostajem čvrsto na svom putu pomaganja nezbrinutim ljubimcima i svima vama koji brinete o njima. Već sad vam mogu reći da smo svi pozvani u zajedničku šetnju s ljubimcima u kojoj mogu sudjelovati i oni koji ih nemaju ili su im u akvariju", napisao je omiljeni voditelj na Facebook profilu "Kućnih ljubimaca", dok je za Index pojasnio da nije u potanju prosvjed, već upravo šetnja vjernih gledatelja poznate emisije.

Ponoš je ranije priznao da je učinio sve da "Kućni ljubimci" opstanu na HRT-u.

"Sve sam probao. Digao sam cijelu Hrvatsku na noge prije ove javne objave koju sam htio izbjeći. Na početku su tražili da donesem novi koncept emisije. Donio sam ga, svi će ga uskoro vidjeti. Imamo novu špicu i grafiku, novu scenografiju. Presložio sam sve s još više volje i ljubavi da im pokažem koliko mi je stalo. Pokazao sam to svima na televiziji. Svi koji su vidjeli rekli su SUPER JE! Uredništvo je reklo NE i da ne treba više studijska emisija.

Mjesec dana sam svima objašnjavao da ukidaju sve nezbrinute i napuštene ljubimce, da uskraćuju sve mogućnosti u ciljanoj emisiji koja je tu 26 godina i ima publiku, da im se dalje pomaže. Rekli su mi to je odluka programskog uredništva. Sad ste vi, gledatelji i moji prijatelji, na redu da kažete koja je vaša odluka", napisao je Antun Ponoš na Facebooku, nakon čega su revoltirani gledatelji najavili borbu i pokretanje peticije protiv ukidanja emisije.

 

Gošće 1322. emisije emitirane 27.11.2015. HTV2 9:55 sati

Posted by Kućni Ljubimci on Thursday, 3 December 2015

O razlozima ukidanje emisije u koju je Ponoš uložio pola života, a tisućama je obilježila djetinjstvo, pitali smo i HRT.

"Hrvatska radiotelevizija u 2016. godini nije predvidjela nastaviti emitiranje emisije Kućni ljubimci. Emisija se Kućni ljubimci realizirala u koprodukciji s vanjskim producentom, a s obzirom na sveukupno smanjenje proračuna HRT je odustao od toga projekta.

Tematikom kućnih ljubimaca, njihova udomljavanja, a nažalost i neugodnom temom zlostavljanja životinja Hrvatska radiotelevizija bavit će se ubuduće u terminima u mnogim drugim emisijama (Dobro jutro, Hrvatska, Život je lijep, Hrvatska uživo) te kad je god potrebno i u ostalim emisijama HRT-ove produkcije, tako da svi ljubitelji životinja neće biti zakinuti s informiranjem o temama u vezi sa svojim ljubimcima", stoji u odgovoru HRT-a Indexu, u kojem nadalje stoji da će se "Dobro jutro, Hrvatska" nekoliko puta tjedno baviti ljubimcima, dok će od početka će 2016. u emisiji Život je lijep svaki tjedan kućni ljubimci dobiti svoju stalnu rubriku u redovitom terminu. U planu je, kažu, i snimanje serijala koji bi vlasnicama pasa pomogao da što bolje odgoje svoje najbolje prijatelje.

Vjernim gledateljima "Kućnih ljubimaca" sve je to, međutim, slaba utjeha.

"Na vašoj emisiji ugledala sam svog psa, doživio je 17 i pol godina i usrećio svaki dan koji smo proveli zajedno", "na HTV-u sam ionako pratila SAMO VAŠE EMISIJE", "jedina emisija na Hrt-u koja je vrijedila. Uz nju odrasla i još više zavoljela životinje. Nadam se da ćemo Vas uskoro gledati na nekom drugom kanalu koji ce cijeniti Vaš rad. Svako dobro i nastavite biti kakvi jeste", samo su neke od stotina poruka podrške koje ne prestaju stizati Ponošu.

Pročitajte više