Najstarija kći Ivice Puljka završila je FER, a sin radi u tvrtki za razvoj softvera

Foto: Instagram

DJECA Ivice Puljka došla su jučer u stožer proslaviti izborni uspjeh svog oca. Toma, Ema i Iva Puljak pridružili su se mami Marijani te veselo pozirali fotografima u izbornom stožeru stranke Centar. 

Iako su vrlo samozatajni, ponešto se zna o djeci Ivice i Marijane Puljak. Djeca im nižu međunarodne uspjehe, a poznato je i čime se bave.

Njihova najstarija kći Ema u rujnu prošle godine magistrirala je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

"Mag. ing. comp s najljepšim osmijehom. Naše prvo dijete s diplomom, na putu do doktorata. Svi smo jako ponosni i uzbuđeni", pohvalila se tad ponosna majka Marijana. Ema je upisala doktorat na Universitat Autonoma de Barcelona i dobila stipendiju od Europskog centra za nuklearna istraživanja, popularnog CERN-a u Ženevi gdje sad živi i radi na temi doktorata.

Sin Toma trenutno je student Fakultetu elektrotehnike i računarstva, a prema informacijama koje se mogu pronaći na njegovom LinkedIn profilu trenutno je zaposlen u jednoj splitskoj tvrtki gdje radi na razvoju softvera. Nedavno je održao i svoje prvo izlaganje na svjetskom kongresu WeAreDevelopers koji se održao u Berlinu.

"Bilo je posebno jer sam održao svoj prvi međunarodni govor. Bilo je oko 500 ljudi i reakcije su sjajne. Jako sam zadovoljan kako je sve prošlo i nadam se povratku iduće godine", napisao je Toma nakon kongresa. Najmlađa Iva trenutno je gimnazijalka.

Ljubav Marijane i Ivice Puljka planula je dok su studirali na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje na kojem je Ivica kasnije počeo raditi i kao profesor.  Marijana je završila računarstvo, a isti studij završio je i njezin suprug i to kao najbolji student Sveučilišta u Splitu. U rujnu prošle godine proslavili su 26. godišnjicu braka.

Pročitajte više