Najužasnija priča iz serije: Tragičan život Travisa Maldonada, muža Tiger Kinga

Foto: Press

KAO ŠTO već vjerojatno i znate, sedmodijelna dokumentarna serija Tiger King: Murder, Mayhem, and Madness osvojila je gledatelje diljem svijeta, a popularnost je dosegla takve razmjere da je Netflix odlučio snimiti još jednu epizodu kako bi do kraja izmuzao interes za ovom bizarnom pričom.

Nažalost, nova epizoda je ćorak i zapravo ne donosi ništa što već nismo imali prilike vidjeli ili pročitati.

No u vrtlogu suludih obrata u životima Joea Exotica, Carole Baskin i Jeffa Lowea mnogim se gledateljima u sjećanje posebno urezala tragična priča Travisa Maldonada, jednog od muškaraca u životu Joea Exotica.

Naravno, odmah na početku upozorit ćemo vas da ne čitate dalje ako seriju niste pogledali jer u tekstu ćete pronaći mnoge detalje koji će vam upropastiti gledanje serije. Ako ste seriju pogledali te vas priča zanima, idemo dalje.

Tko je Travis Maldonado?

Jedan od najpamtljivijih dijelova Netflixove serije svakako je buran ljubavni života vlasnika privatnog zoološkog vrta i "kralja tigrova", Joe Exotica, ali malo koja priča ostavila nas je bez riječi kao prerani odlazak Travisa Maldonada koji je slučajno skončao svoj život pred kamerama, upucavši se u glavu.

Ljubavni put Joea i tada 19-godišnjeg Travis počeo je kasne 2013.

Maldonado je iz Kalifornije doselio u Oklahomu, a kao i mnogi drugi zaposlenici zoološkog vrta, mladić je već imao problema s ovisnošću. Jedan od zaposlenika zoološkog predložio je Joeu da pomogne Travisu koji je tada vodio borbu s ovisnosti o metamfetaminima.

O njegovu životu prije dolaska u Oklahomu zapravo se zna vrlo malo, a ni dokumentarac nije previše otkrivao. Na temelju objava njegovih dviju sestara i razgovora s roditeljima, dalo se zaključiti da je Travis bio voljen i da će nedostajati svima koji su ga poznavali.

Ljubavna priča

Samo mjesec dana nakon dolaska u zoološki, Maldonado je ušao u brak s Exoticom i njegovim partnerom Johnom Finlayjem, a svoju su netradicionalnu zajednicu "ozakonili" na ceremoniji koja se održala nedaleko zoološkog vrta. Naravno, na vjenčanju su bili i neki od tigrova.

Ipak, zanimljivo je da su tijekom dokumentarca i Maldonado i Finlay jasno dali do znanja da nisu homoseksualci što je zbunilo mnoge gledatelje, ali iz svega se moglo zaključiti da je njihova "ljubav" bila utemeljena na drogama kojima ih je Exotic obojicu opskrbljivao.

Nakon što je Finlay izašao iz braka rekavši da je Exotic postao neizdrživi manipulator i sklon kontroliranju, Travis je postao jedini Joeov oslonac. Veza Finlaya i Exotica završila je fizičkim obračunom na parkiralištu, a Finlay je zaradio i tužbu za napad i nanošenje tjelesnih ozljeda.

I premda je Travis uz Joea ostao do kraja svog života, Joshua Dial, Joeov voditelj guvernerske kampanje, otkrio je i mnoge detalje koji su ukazivali na to Exotic nije bio puno bolji ni prema Travisu: "Postoje ljudi koji će prepoznati ljude s problemima kojima nešto treba, a Travisu je trebala droga. Joe mu je ispunio sve želje, a zauzvrat je tražio seksualne i ostale usluge. Takva je bila veza Joea i Travisa".

Jeff Lowe koji je preuzeo zoo od Exotica, rekao je: "Mladić iz Kalifornije, zarobljen ovdje u Wynnewoodu, a Joe ga je neprestano pumpao travom i trudio se da nikada ne dođe k sebi i shvati da ovo nije život kakav želi".

Bolje mišljenje nema ni Travisova obitelj, a njegova majka, Cheryl Maldonado rekla je da se Joe pretvarao na sprovodu njezina sina: "Bila je to najgora stvar u mom životu. Izgubila sam sina".

Što se dogodilo?

Iako se u dokumentarcu dijelom sugerira i da Travis nije bio zadovoljan životom, svi koji su ga poznavali tvrde da si nije namjerno oduzeo život.

Dial koji je bio prisutan u uredu u trenutku kada se Travis upucao u glavi tvrdi da je Maldonado znao da je metak u cijevi, ali i da je bio uvjeren da pištolj ne može opaliti bez spremnika kojeg je prije toga izvadio. Bio je u krivu. U šali je povukao okidač i preminuo prije nego je hitna stigla na mjesto nesreće.

"Gledao sam ga u oči kad je to učinio i mogao sam vidjeti iznenađenje i strah u njegovom pogledu. Trajalo je pet sekundi i onda je umro. Prije toga mi je pričao da mu je Joe kupio Ruger koji ne može opaliti bez spremnika. Povukao je okidač da mi to dokaže", rekao je Dial koji tvrdi da i dalje proživljava traume.

"Siguran sam da imam PTSP. Nisam mogao biti spreman za to što sam vidio u tom uredu. Bilo je šokantno. I danas imam noćne more", govori Dial.

Zanimljivo je da su neki gledatelji nakon što je dokumentarac emitiran odlučili prikupiti novac kako bi mu platili psihoterapiju, a on dodaje da to nije jedini razlog zbog koje mu je potrebna psihička pomoć. Naime, Joe ga je neprestano tjerao da gleda snimku u kojem tigar napada jednog od zaposlenika zoološkog vrta i trga mu ruku, a nakon Travisove smrti, mnogi su počeli širiti sumnje da je upravo on imao nešto s njegovom smrću.

Besmrtna ljubav

Joe je tijekom dokumentarca često naglašavao kako je Travis njegova velika ljubav, ali na kraju se pokazalo da je ova veza još samo jedna poluistina u dugom nizu poluistina i laži. Štoviše, Joe je kristalno jasno dao do znanja da je možda i bio zaljubljen u Travisa, ali i da će njegovu smrt iskoristiti za prikupljanje simpatija.

Nedugo nakon Travisove smrti, Joe je ušao u vezu s Dillonom Passageom, a samo dva mjeseca kasnije bili su u braku.

No, i to je odlučio začiniti još jednom muljažom. Kako mu javnost ne bi zamjerila tako brzo prebacivanje s jednog partnera na drugog, na prevaru je dobio javnu potporu Travisove majke.

Cheryl se osvrnula i na to: "Pozvao me na vjenčanje i pomislila sam da će biti riječ o vjenčanju. Ne, pozvao je kamermana, mene i djevojku koja je nosila cvijeće. Nakon toga se nikada više nije javio. Završio je sa mnom".

Pročitajte više