Nakon godina hitova, droge i kurvanja George Michael odlazi u penziju

DA JE protekle godine proveo pjevajući, a ne družeći se s tabletama, možda bi nekog i zanimalo kako George Michael odustaje od koncerata, a ovako, nakon godina spektakularnih najava pa "povlačenja sa scene", britanski mediji izvještavaju kako je nekadašnja pop zvijezda - priznala poraz. Najavljujući odlazak s pozornice, George Michael otkrio je i datume posljednjih koncerata - 24. i 25. kolovoza u londonskoj 02 Areni održat će dva uzastopna koncerta simboličnog naziva "The Final Two".

"Povlačim se jer mi je 45 godina. Pop glazba trebala bi biti kultura mladih, a ne test izdržljivosti", rekao je George Michael medijima, najavivši kako nakon koncerata u kolovozu više neće nastupati pred publikom. Njegova odluka nije iznenadila britansku javnost - od mladića koji je pažnju plijenio sjajnim glasom i atraktivnim izgledom nije ostalo ništa, a pjevač je publici postao puno zanimljiviji zbog poslovnog, a onda i psihičkog kraha, te, naravno, druženju s muškim kurvama.

"Mislim da bi za sve bilo bolje kad bih ostatak života proveo daleko od očiju javnosti", priznao je Michael, i sam razočaran što očito neće doživjeti blistavu karijeru u poznim godinama, kao primjerice njegov kolega i prijatelj Elton John, koji i u 61. godini života nastupa "sve u šesnaest".

Ukupno 31 put na vrhu službenih zapadnjačkih top lista

Unatoč privatnim i poslovnim problemima u zadnjih nekoliko godina, Georgeu Michaelu mora se priznati respektabilna pjevačka karijera - diljem svijeta prodao je više od 85 milijuna albuma, a to je samo početak hvale vrijedne statistike koja prati njegovo javno djelovanje. Imao je, naime, dvanaest pjesama i sedam albuma na vrhu službene britanske top liste, a u SAD-u, na vrhu Billboardove liste, našao se deset puta sa singlovima i dvaput s albumima. Njegov debitantski album "Faith", osim što se i danas smatra genijalnim pop uratkom, prodao se u više od 20 milijuna primjeraka, a nedavno je proglašen najizvođenijim izvođačem u Velikoj Britaniji u posljednja dva desetljeća.

Prošle godine održao je veliku svjetsku turneju koja je uključivala 29 koncerata, a prvi je izvođač koji je nastupio u obnovljenoj O2 Areni u Londonu. Zbog 13-minutnog prekoračenja satnice na pozornici, kažnjen je s 250 tisuća dolara, a posljednji se put pred kamerama i s mikrofonom u ruci pojavio u svibnju, u finalu reality showa "Američki Idol".

M.A.

Pročitajte više