Odbila ga na Tinderu, a on je izvrijeđao zbog težine. "Osvetila" se na savršen način

Foto: Facebook

ENGLESKINJA Alexandra Ulverich (32) iz Southamptona izgubila je u dvije godine više od 40 kilograma nakon što je dobila okrutan komentar stranca na Tinderu. Prije toga je imala 101 kilogram i sama je priznala da je često naručivala hranu te jela čokoladu. Alexandra sada ima 60 kilograma, piše Daily Mail. 

Mršavjeti je počela nakon što joj je jedan muškarac na Tinderu uputio okrutan komentar oko izgleda. Prije toga ga je pristojno odbila. "Trebala bi biti sretna što ti netko pokazuje interes", rekao joj je on. "Uvijek sam bila vitka, no počela sam se debljati u svojim dvadesetima. Bila sam jadna, a kad mi je jedan muškarac na Tinderu komentirao težinu, znala sam da moram nešto poduzeti. Sada imam puno više samopouzdanja", rekla je.

Kada je bila tinejdžerica, imala je 56 kilograma. No tada se borila s anksioznošću i emetofobijom - vrstom fobije koju prati ekstremni strah od povraćanja i gledanja povraćanja. Počela je više jesti u 24. godini kada je njezina tjeskoba postala toliko jaka da nije mogla izaći iz kuće, a antidepresivi koje joj je liječnik propisao nisu joj pomagali.

"Mrzila sam svoje tijelo"

Tada je počela jesti hamburgere i pizze više puta tjedno plus čokoladu. Kad je kuhala, obično je radila ogromne porcije tjestenine i riže. Kada je napunila 30 godina, imala je više od 100 kilograma i nosila je veličinu L i XL. "Mrzila sam svoje tijelo. Nisam mogla podnijeti kupovinu odjeće jer mi ništa nije pristajalo. Više se nisam mogla prepoznati", kazala je. Odlučila je isprobati neke dijete.

"Mislila sam da kad krenem na dijetu neću više ništa moći jesti. Ograničavala sam se, a na kraju sam još više žudjela za nezdravom hranom. Nisam imala pojma o zdravoj prehrani. Znala sam da imam višak kilograma, ali bilo je uznemirujuće čuti to od nekog drugog. Kada sam stala na vagu i vidjela da imam 100 kilograma, nisam mogla vjerovati. Morala sam napraviti promjenu zbog sebe", govori ona. 

U svibnju 2022. Alexandra je počela hodati 10.000 koraka svaki dan i ograničila se na 2000 kalorija. Nakon nekoliko mjeseci to je smanjila na 1600 kalorija. Planirala je obroke i pazila da njezine porcije budu kontrolirane, ali je naposljetku jela što je htjela - nikada nije preskočila desert. Za večeru bi Alexandra često jela domaće hamburgere, no jela je i puno povrća. 

Počela je vježbati i u godinu dana je skinula 30 kilograma

U roku od godinu dana Alexandra je izgubila 30 kilograma i u svibnju 2023. počela je plesati na šipci te vježbati s girjama kod kuće pet do šest puta tjedno. "Još uvijek sam se borila sa svojom tjeskobom, ali vježbanje mi je stvarno popravilo raspoloženje. Vježbanje je s vremenom postalo lakše", kaže ona i dodaje da sada nosi veličinu S/M. 

"Trebalo mi je neko vrijeme da vidim rezultate, ali kad sam to učinila, osjećala sam se nevjerojatno. Sada dobivam puno komplimenata od ljudi. Volim ići u šoping jer znam da se mogu obući kako god želim. Kad se pogledam u ogledalo, sretna sam", zaključila je. 

Pročitajte više