Nakon što je izgubio psa, Srđanu prijatelji poklonili drugog: "Tu sam da manje boli"

Foto: Facebook

SRĐAN BOTICA nedavno je izgubio svog psa, belgijsku ovčarku Alis, koja je uslijed trovanja uginula. Alis je bila potražni pas koji je s vatrogascima iz Slanog išao i u Petrinju gdje je trebao sudjelovati u potrazi. 

Srđana je njena smrt strašno pogodila. 

"Srđan je najveselija osoba koju znamo. Ali nakon što se to dogodilo s Alis, danima nije izlazio iz sobe. Samo je plakao. On je bio uz nju jako vezan, čak je spavala s njim i suprugom u krevetu. Mi ga jednostavno nismo takvog mogli gledati i odlučili smo mu nabaviti drugog psa kako bismo ublažili njegovu tugu", priča nam njegov prijatelj Ivica.

Kontaktirali su Krešimira Čirjaka iz KU Malinois Zadar.

"Nazvali su me i ispričali što se dogodilo sa Srđanovim psom i zašto mu žele pokloniti drugog. Ta me se priča jako dojmila i mogu vam reći da su mi oči zasuzile. Ostala mi je još jedna kujica i odlučio sam da će Srđan biti pravi vlasnik za nju", priča nam Krešo. 

"Došli su mi u 10 sati navečer i sve smo dogovorili. Sretan sam što Amy ide u prave ruke", kazao nam je Krešo.

"Mi smo sve dogovarali u grupi u kojoj su Srđanovi prijatelji, bajkeri, ribari, nogometaši i profesor Ratko. Njega moramo posebno izdvojiti. Čuli smo se sa Srđanovim sinom i sve organizirali. Nas dvadesetak je došlo kod njega doma sa psom i onda smo pozvali Srđana da dođe kući. Nije nam bilo svejedno, komentirali smo između sebe kako smo nervozni jer ne znamo kako će reagirati s obzirom na to da je toliko bio vezan za Alis", priča nam uzbuđeno Ivica. 

"Tvoja luda ekipa me dovela, ne da bih zamijenila tvoju Alis, nego da bih barem malo izliječila mjesto u srcu koje te boli", napisali su njegovi prijatelji na papiru koji su mu poklonili uz psića.

Suza nije nedostajalo, a Srđan kaže da mu je to jedna od najboljih noći u životu.

"Skroz sam bio izgubljen, ali nakon 10 minuta ljubav na najjače. Jutros kad sam se probudio i vidio nju kako mi spava s glavom na ramenu, bio sam zahvalan što imam takve prijatelje. Čudo su svi, svih 20-ak koliko je sudjelovalo. Od jučer su mi svi kao obitelj i kumovi i kume maloj. Još se nećkamo oko imena, ali ako budemo birali po naravi, bit će Loca sigurno. Preluda je i oduševila nas je sve", zaključio je Srđan.

Pročitajte više