Napisao pet novih pjesama: "Bowie je planirao još jedan album, nije mislio da će tako brzo umrijeti"

Screenshot: YouTube

DAVID BOWIE je neposredno prije smrti napisao pet novih pjesama i planirao je još jedan album, otkrio je njegov producent Tony Visconti. 

Visconty je u intevjuu za Rolling Stone otkrio da je sa slavnim glazbenikom posljednji put razgovarao samo tjedan dana prije njegove iznenadne smrti i tvrdi da Bowie nije bio svijestan da mu je ostalo tako malo vremena. Iako je znao da je teško bolestan, davao je sve od sebe da snimi još jedan, posljednji album.

"U posljednjim danima života je napisao pet novih pjesama i napeto je iščekivao trenutak kada će ih snimiti. Planirao je novi album i obojica smo zbog toga bili uzbuđeni. Mislili smo da ima još barem par mjeseci vremena", rekao je producent albuma Blackstar, koji je objavljen na Bowiejev 69. rođendan.

Samo dva dana kasnije Bowie je ipak izgubio bitku za život.

"Taj je ponedjeljak najgori dan moga života", priznao je Visconty, koji je s kultnim glazbenikom prvi put surađivao još 1969. na albumu Space Oddity.

Visconty je također rekao da se Bowieju zdravstveno stanje poboljšalo sredinom 2015. godine, no u studenom su stvari krenule u lošem smjeru.

Prema pisanju Daily Mirrora, Bowiejevo tijelo je kremirano u srijedu, budući da glazbenik nije želio sprovod. Navodno je svojoj supruzi rekao kako želi da ga se sjećaju po lijepim trenucima i glazbi koju je stvarao, a ne po velebnom sprovodu.

Pročitajte više