Napisao veliki hit Fantoma i imao život pun kontroverzi: Umro Željko Tutunović

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

PREMINUO je Željko Tutunović, kontroverzni zagrebački kantautor, glazbeni menadžer i poduzetnik, poznat i kao autor pjesme Duda legendarnih Fantoma. Imao je 66 godina.

Vijest o smrti objavio je glazbenik Robert Mareković. "Preminuo je Željko Tutunović, prvi menadžer Fantoma. Da njega nije bilo, ne bi vjerojatno bilo ni Fantoma, a ni moje preostale karijere. Hvala Tuta, počivao u miru", napisao je Mareković.

Tutunović je posljednjih godina bio aktivan i na YouTube kanalu na kojem je sad objavljen i In Memoriam njemu u čast.

"Bio je čovjek koji je uvijek bio zabavni lik u društvu - još od rane mladosti, umjetnik, čovjek osebujnog karaktera, poduzetnik i inovator. Tijekom svog života dao je desetke inovacija, no većinu nikada nije uspio u potpunosti ostvariti. Ono što je uistinu volio jest glazba, stvaranje glazbe, performans, sviranje gitare. Skladao je i uglazbio više stotina pjesama", piše na kanalu uz informaciju da je "vodio udrugu za zaštitu životinja".

Poznato ime iz crnih kronika

Naime, Tutunovića mnogi Zagrepčani pamte i kao čovjeka koji je centrom grada vozio štence i prikupljao donacije.

"Pse je najčešće udomljavao iz manjih hrvatskih sela, te ih dalje udomljavao građanima Zagreba. Pretkraj života najpoznatiji je po sviranju gitare na ulicama Zagreba te po svojim pjesmama prožete humorom. Mozak mu je cijeli život radio sto na sat i nikada nije odmarao. Zanimljivo je da je i u trenucima teške bolesti znao raditi teške fizičke poslove u vlastitom dvorištu, jer nije mogao mirovati. Nitko ga nije mogao zaustaviti. To je Željko. Cijeli život bio je u potrazi za nečim većim", piše u In Memoriamu.

Tutunovića mnogi pamte i kao ime iz crnih kronika. Naime, 1990-ih protiv njega se vodio niz parnica zbog niza počinjenih prevara koje je sudac kasnije dijelom pripisao i "velikoj naivnosti oštećenih". Tad se bavio i građevinom, a u Zagrebu je ubrzo stekao nadimak "kralja bespravne gradnje".

Pročitajte više