Napušteno mače iz BIH skoro umrlo, u život ga vratio pas koji brine za njega

Foto: Facebook

NAPUŠENI pas i mače koji su zajedno spašeni s deponije u Bosanskom Brodu i dalje su nerazdvojni, a koliko mu je stalo do svog malenog prijatelja pas Tom pokazao je na nevjerojatan način, spasivši mu život. 

Jedna od volonterki koja se brine za njih otkrila je da je mačić Jerry završio na riskantnoj operaciji nakon koje je zamalo umro, ali se zahvaljujući brižnom psu vratio u život. 

>>>Napušteni pas i mače nerazdvojni: "Kad smo uzeli mače, pas je preskočio ogradu"<<<

"Mačić je sinoć operiran. Operacija je trajala tri sata. Lijevo oko bilo je u proptozi. Morao se hitno operirati, jer su mu spone iznutra sve popucale i sav taj sekret je ušao dalje u glavicu (totalna deformacija tkiva). Desila se infekcija", objasnila je volonterka Martina. 

Komplikacije su nastale nakon operacije kad se maleni Jerry nikako nije mogao probuditi iz anestezije. 

>>>Napušteni pas na smetlištu pronašao slijepog mačića i preuzeo brigu o njemu<<<

"Nakon odstranjivanja bolesnog oka, mačić se teško budio iz anestezije. Počeo se hladiti, bio je na zagrijavanju.. Činilo se apsolutno sve. Bila je kritična situacija. Dušu smo isplakali svi. Tom je cijelo to vrijeme plakao i cvilio u ambulanti", navodi. 

Sve se preokrenulo kad su već pomislili na najgore i doveli Toma da se oprosti od mačića. 

"Tom ga je počeo lizati, od guze prema srcu. Pa opet, pa opet, pa opet... Vraćao je svojem Jerryju cirkulaciju prema srčeku... Jerry je odjednom samo počeo mjaukati i Tom je sinoć spasio Jerryju život, ponovo. Svi mi smo ostali bez teksta. Nema tu teksta, nema tu riječi. Tu ima samo jedne predivne ljubavi. Najveće na svijetu. Tu ima čudo koje nas svojim primjerom mora podsjetiti, da čuda postoje itekako", piše Martina. 

U nastavku je otkrila da je mačić izgubio jedno oko dok mu drugo ima bijeli film ispod zjenice te da je sad potpuno slijep. Također je zahvalila veterinaru koji im, kako kaže, Jerryjevu operaciju nije naplatio. 

"I danas i sutra mu moramo držati velike fige. I Tomu i Jerryju. Ne smijemo izgubiti ovakve anđele na Zemlji. Svijet bi bio puno siromašniji bez ovakve ljubavi", zaključila je ona. 

Pročitajte više