Napušteni pas na smetlištu pronašao slijepog mačića i preuzeo brigu o njemu

Napušteni pas na smetlištu pronašao slijepog mačića i preuzeo brigu o njemu
Foto: Facebook

DRUŠTVENIM mrežama počele su se dijeliti dirljive fotografije i snimke nastale nedaleko od Slavonskog Broda koje prikazuju prijateljstvo napuštenog psa i mačića.

Ovi su se neobični prijatelji našli u zajedničkoj nevolji, odbačeni na obližnjem smetlištu gdje se često skupljaju ostavljene životinje. Kad je volonterka došla nahraniti pse, jedan od njih je u ustima donio malenog mačića kako bi nahranili i njega.

Kontaktirali smo volonterke Martinu i Spomenku i doznali da je ovo daleko od izoliranog slučaja.

"Kod mene se nalazi još 30 pasa koji su spašeni s te deponije. Svaki ima svoju priču, nažalost ne dobru. Čekaju već tri godine na domove u mom dvorištu", otkrila nam je Spomenka koja se za pse brine sama, donirajući svoje vrijeme i svoje dvorište kako bi zbrinula napuštene pse u nadi da će pronaći dom.

Martina nam je otkrila da se deponij nalazi na prostoru jedne privatne firme koja se, kako tvrdi, brojnih životinja rješava na način da unajmi lovce koji ih ubijaju puškama. Pas i mačić su trenutno pod njihovom paskom i njegom, ali traže svoj stalni dom.

"Sve bismo dali samo da oni pronađu dom i trudimo se sklanjati životinje odande budući da je javna tajna kako ih se zapravo rješavaju", kaže ona.

Mačić je trenutno u jako lošem stanju. Bio je kod veterinara na osnovnom pregledu, a kako je i na fotografijama vidljivo, ima upalu oka zbog koje je slijep te je vrlo neuhranjen.

Pas ima oko dvije godine, težak je 25 kilograma i fizički je u dobrom stanju, ali je preplašen.

Svatko tko je u mogućnosti pomoći psu i mačiću iz priče, ali i drugim životinjama za koje se brinu, može se javiti volonterki putem Facebooka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara