Nasilje, "pederi" i policija na Hrvatskom Radijskom festivalu

ŠTO bi mi bez omiljenog nam srpskog tabloida, Sveta? Pa naprimjer, ne bismo vam mogli prenijeti ovu priču o događanjima na smotri domaće trash glazbe, koju neki vole nazivati Radijskom festivalom.

Radijski festival ove je godine održan u turističkom naselju Solaris u Šibeniku, a o karakteru ove trash priredbe najviše govore imena izvođača: Alka Vuica, Baruni, Dolores, popularni (C) Jole i Jelena Rozga, Matko i Bane, Minea, Mucalo, Paola Valić (!), Tiho Orlić (Thompsonov mali)... jel vam dosta? Dobro, ajmo dalje s tračevima.

Kako piše Svet, prvi incident na festivali dogodio se talentiranom (i školovanom) zagrebačkom pjevaču Jacquesu Houdeku, koji na festivalu nije nastupio nego se došao samo zabaviti s društvom. Dok je Jacques s društvom sjedio na terasi hotela Millenium, počelu ga provocirati petorica lokalnih mladića. Oni su, u vidno alkoholiziranom stanju, pjevaču dobacivali da je peder, slali mu poljupce i pozivali ga na seks.

Jacques je trpio provokacije, ali mu je nakon nekog vremena "prekipilo" i odlučio se fizički obračunati s provokatorima, a u pomoć su mu priskočili mladi pjevač Alen Hržica (ni mi nikad nismo čuli za njega), Boris iz Colonije i Adonis iz ET-ja.

Došlo je do kratkog naguravanja, nakon čega je novinar Novog lista pozvao policiju, koja je na mjesto incidenta stigla za 45 minuta (razumijemo ih, teško je biti brz po ovakvim vrućinama), ali su provokatori već napustili mjesto događaja.

Na istom mjestu ali slijedeće večeri dogodio se i drugi incident, ovaj put s pjevačicom Colonije Indirom Vladić-Mujkić, koja je sjedila u društvu svog muža Narcisa, Ivane Banfić i njezinog muža Roberta Magića, te hrvatskog ministra kulture Antuna Vujića i njegove pomoćnice Željke Udovičić.

Svet piše da su Indirinom stolu prišla dva pijana mladića i rekli joj da je "napuhana seljanka". Indira je ostala hladna na provokaciju, rekavši samo "Dečki, nemojte tako", ali mladići su je nastavili vrijeđati.

Vrijeđanje se nije dugo nastavilo, jer je na scenu stupio "korpulentni Irin muž Narcis" (kaže Svet, a tko smo mi da sumnjamo), koji je prišao jednom od mladića, zavrnuo mu ruku i dobro ga išamarao. Drugi mladić odmah je pobjegao, a uskoro je njegov primjer slijedio i prvi mladić, kojeg je Narcis pustio da ode nakon šamaranja.

Pročitajte više