Naslikala Luku Modrića, a njegov potez je oduševio: "Nisam se nadala odgovoru"

Foto: Privatna arhiva

IVONA DRAGIČEVIĆ je tijekom lanjskog Svjetskog nogometnog prvenstva naslikala Luku Modrića. Kapetan hrvatske reprezentacije se nekoliko mjeseci kasnije našao s Ivonom te potpisao njen rad.

"Inspiracija je proizašla iz euforije tijekom gledanja utakmice protiv Brazila. Mislim da je sreća bila još više izraženija - osim što smo se kvalificirali u polufinale, zbog pobjede nad takvom momčadi kao što je Brazil. Takav povijesni trenutak sam zatim odlučila 'arhivirati' slikanjem kapetana momčadi sljedećih desetak dana, svaki dan po osam sati rada. Tek kad sam počela dobivati izrazito puno pozitivnih komentara i reakcija, shvatila sam što su moje ruke napravile", priča Ivona za Index.

Za izradu slike koristila je tehniku akril na platnu.

"Dobila sam odgovor nakon nekoliko sati"

Na nagovor bliskih ljudi odlučila je pokušati doći do Modrića i pokazati mu sliku. Javila se HNS-u preko interneta.

"Nisam se uopće nadala ikakvom odgovoru, mislila sam kako oni na dnevnoj bazi zaista dobivaju puno takvih i sličnih mailova, zašto bih bila izuzetak? I zaista, samo nekoliko sati nakon što sam poslala upit, dobivam odgovor te je tu sve krenulo. Rečeno mi je tad u 12. mjesecu kako im je sljedeća utakmica tek u 3. mjesecu, prve kvalifikacije za Europsko na Poljudu. Pitali su me jesam li voljna pričekati njihovo okupljanje kako bismo mogli nešto dogovoriti", priča nam.

 

"Naravno dočekao se i taj dan, par dana prije same utakmice gospodin Tomislav Pacak s kojim sam bila u dogovoru me pozvao u Split i tako sam stvarno došla pred Luku Modrića. Ono što me baš razveselilo jesu prekrasne reakcije i komentari prolaznika, zaštitara i najvažnije Luke. Iako je bila strašna gužva, bio je spreman pridržati sliku, potpisati ju i fotografirati se. Trenutak koji ću pamtiti cijeli život. Veliko hvala Tomislavu bez kojeg to ne bi bilo moguće", sretna je ova mlada umjetnica.

Sljedeći je Vida

Sljedeću sliku planira posvetiti Domagoju Vidi.

"Njega sam također uspjela upoznati toga dana, vrhunski igrač i vrlo simpatična osoba koja zaslužuje biti na platnu. Naravno, ne bih stala samo s njime, već bih nastavila niz slikajući Kovačića, Brozovića, Gvardiola, Dalića, Livakovića... Osim nogometne A reprezentacije, također su u planu i ostala poznata sportska lica poput Dražena Petrovića, Janice Kostelić, Blanke Vlašić, Ivana Balića...", najavljuje.

Inače, Ivona se od osnovne škole bavi slikanjem.

"Crtanje i slikanje bila mi je svakodnevica, moj unikatan način kako reflektirati okolinu na dvodimenzionalnu površinu. Iako crtanje zahtijeva određeno mirno vrijeme sjedenja za stolom, bila sam daleko od mirnog djeteta - ako ne držim olovku u ruci, vrlo vjerojatno sam na školskom igralištu s loptom ili kod prijatelja gdje igramo PES ili Fifu", prisjeća se.

"Djevojčice su u školi znale imati bilježnice s cvjetićima i sličnim, dok sam ja imala pošarane bilježnice s Ronaldinhom dok je još igrao u Barceloni. Vjerujem da sam tada nastavila sa sportskim životom, život bi mi danas izgledao drugačije. Jednostavno sam već kao dijete znala da ću jednoga dana biti ili umjetnica ili sportašica. Odluka je donesena upisom u grafičku školu, u kojoj sam započela svoj umjetnički put kao grafička dizajnerica. Nesvjesno sam se početkom srednje počela fokusirati na ljudske crte lica, njihove omjere, jedinstvenost, dimenziju... Tad su krenule i prve narudžbe portreta, imala sam petnaest godina. Često sam crtala prijateljice ili poznate osobe za nekoga pa je tako krenula potražnja koja se na kraju unovčila", dodaje.

Posebno je veseli i što je Luka, uz susret s njom, njen rad pohvalio i lajkom sa svog službenog profila na Instagramu.

Pročitajte više