Nastavak Eurosong drame: Izbačeni Nizozemac traži da policija ispita još ljudi

Foto: EPA

Joost Klein, koji je predstavljao Nizozemsku na Eurosong 2024., prijavljen je policiji zbog nedoličnog ponašanja i prijetnji fotografkinji, zbog čega je i izbačen s natjecanja nekoliko sati prije finala. Nizozemac je zanijekao da je bio agresivan prema fotografkinji, a njegov odvjetnik tvrdi da je pjevač imao dogovor s organizatorima da ga se ne fotografira po silasku s pozornice, što fotografkinja nije poštovala.

Odvjetnik Jan-Åke Fält rekao je: "Koliko sam shvatio postojao je dogovor između njega i uprave. To je osjetljiv trenutak, a Joost nije želio da ga se fotografira kada odlazi s pozornice. Dočekao ga je njegov tim, ali i fotografkinja. Zamolio je fotografkinju da ga prestane snimati. Zatim je odgurnuo kameru. Negira da joj je prijetio."

Tužitelj: Joost i njegov odvjetnik žele da se ispita još nekoliko ljudi

Dva tjedna od završetka Eurosonga, nizozemski mediji pišu kako je Joost Klein zatražio da se ispitaju dodatni svjedoci tog događaja. Traži i da se ispitivanja provedu u Nizozemskoj, što može značiti da Joost smatra da je švedska policija dosad bila pristrana u ovom slučaju.

Tužitelj u Malmöu, Fredrik Jönsson potvrdio je za švedski Expressen da "Joost i njegov odvjetnik traže da se ispita još nekoliko ljudi u Nizozemskoj". No, navodi i kako bi taj proces mogao potrajati ako uopće dođe do njega.

Pročitajte više