National Geographic ovaj Advent proglasio najboljim u Europi. Zagreba ni na listi

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

NATIONAL Geographic objavio je popis pet najboljih Advenata u Europi koja se mogu posjetiti vlakom, a Zagreb se nije našao na listi (do kojeg je također moguće doći željeznicom, makar HŽ-ovom).

Najbolji Advent za posjetiti ove godine prema National Geographicu je onaj u Edinburghu u Škotskoj.

"Advent u Edinburghu potukao je 65 ostalih 2021. godine za titulu najbolje božićne tržnice u Europi - nadmašivši Manchester i Prag zbog svoje popularnosti na Instagramu, duljine dana i prosječne cijene noćenja u hotelima s tri i četiri zvjezdice. Jeste li ga propustili? U tom ga slučaju posjetite 2022., koja obećava da će ove godine biti još bolji", napisali su.

Na drugom mjestu našao se Advent u Parizu, na trećem onaj u njemačkom Kölnu, četvrto mjesto pripalo je Adventu u Amsterdamu te u konačnici peto onom u glavnom gradu Belgije Bruxellesu.

Podsjećamo, Advent u Zagrebu tri je godine uzastopno dobivao titulu najljepšeg europskog Adventa (2016., 2017. i 2018.) prema anketi poznatog portala European Best Destinations, nakon čega je, zbog pravila izbora, ispao iz konkurencije.

Prošle je godine taj portal kao najbolji Advent izglasao onaj u Baselu, no zanimljivo je da National Geographic ni njega nije uvrstio na svoju listu preporuka.

Zagreb čeka "najbolji Advent ikad?"

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na nedavnoj je presici izjavio kako mu se "čini da idemo prema najboljem Adventu ikad".

Lampice na Zrinjevcu upalit će se 26.11. u 20 sati.

Plato Gradec, Strossmayerovo šetalište istok i zapad, Park Bele IV., tunel i park Grič, Europski trg, Trg bana Jelačića, Zrinjevac, Strossmayerov trg, Tomislavac i Trg Franje Tuđmana neke su od lokacija na kojima će se ove godine odvijati zagrebački Advent.

Uređeni će biti i Stara Vlaška, prolaz Oktogon te prostor ispred HNK. Klizalište na Tomislavcu će ove godine zauzimati puno manje zelene površine, a najavljuju ga kao "eco friendly klizalište". Na Trgu Franje Tuđmana nalazit će se zabavni park, a bit će održano i više od 100 koncerata.

Pročitajte više