National Geographic posvetio emisiju Hrvatskoj, jedno mjesto ih posebno oduševilo

Foto: Shutterstock

NATIONAL GEOGRAPHIC snimio je novu sezonu emisije Europa iz zraka u kojoj se pojavljuju i kadrovi Palagruže, najpoznatijeg arhipelaga na samom jugu hrvatske obale. 

Kadrove koji će se prikazati u emisiji snimio je Osječanin Ivan Vidaković. "Počašćen sam jer sam ponovno mogao svima pokazati ljepotu naše zemlje, u ovom slučaju Palagruže, i to iz zraka jer su ti prizori zaista impresivni, a bilo ih je vrlo zahtjevno dokumentirati", ispričao je.

National Geographic je kao uvod u petu sezonu emisije pripremio i cijelu priču o ljepotama iz Hrvatske. Program počinje pričom o Mati Rimcu, a prikazat će se i scene iz zraka od Zagreba do Pelješca. Završit će kulinarskim putopisom chefa Gordona Ramsaya kojeg je u Istri dočekao hrvatski chef David Skoko.

Program koji je pripremio National Geographic emitirat će se sutra, 25. lipnja, od 20 sati.

National Geographic i ranije snimao emisije o Hrvatskoj

Inače, National Geographic je i prije dvije godine emitirao epizodu o Hrvatskoj. Prikazali su scene iz zraka koje prikazuju ključnu fazu gradnje Pelješkog mosta, postavljanje dijela palube mosta teške 587 tona za čiji je nadzor bio zadužen inženjer Zoran Trogrlić. Prikazali su i drevni grad Ston.

Snimili su i pulsku Arenu, Metković, Motovun, obalu Drave, Lonjsko polje i dolinu Neretve. Gledatelji su mogli vidjeti i scene rušenja tornja zagrebačke katedrale i popravaka penjačke stijene u NP-u Paklenica.

Emitirale su se tada tri emisije za redom koje su govorile o Hrvatskoj.

Pročitajte više