Natjecateljica Potjere: "Pokralo nas je, zeznuli su nas brutalno, ali mislim da nije namjerno"

Screenshot: HRT/Facebook

MLADA Zadranka Vanessa, jedna od natjecatelja kviza Potjera, točnije epizode u kojoj se zbog tehničkih problema završna potjera snimala dva puta, osvrnula se na svom Facebooku na navode da su zbog toga ostali bez 191 tisuće kuna.

"Kad već pitate svi, žao mi je vidjeti toliko ljudi u komentarima da se sad gnušaju nad Potjerom jer oni sve znaju i vide kako je namješteno. Je pokralo nas je, mislim da nije namjerno", započela je Vanessa status koji prenosimo s njezinim dopuštenjem.

"Zeznuli su nas brutalno jer se očito radilo u uvjetima u kojima se nije moglo raditi, što oni sami nisu na vrijeme procijenili. Problema je bilo stalno, tijekom cijelog snimanja, a nekako sumnjam da su nas pogledali i zaključili da ćemo skupiti veliku cifru pa glumili od samog početka snimanja da bi nas poslije zeznuli", objasnila je.

"Tariku i Kotigi je bilo dosta neugodno, a meni nije ugodno što sam baš ja u epizodi zbog koje se ovoliko pljuje Potjeru. Jako ružno je ispalo, nisam ni ja sretna, ali ne mislim da su ovo napravili namjerno. Sad neće više ništa pomoći, a HRT će valjda ubuduće puno više provjeriti studio i režiju prije nego krenu snimati", zaključila je.

Podsjećamo, kako je Index doznao, ta se epizoda Potjere snimala satima, a završna potjera snimana je čak dvaput. Prvi su put natjecatelji imali 11 točnih odgovora. Kotiga je u trenutku kada mu je do kraja bila ostala minuta i 20 sekundi imao nula točnih odgovora.

U tom je trenu snimanje prekinuto zbog, kako je rečeno, tehničkih problema te se cijela završna potjera morala snimati ponovno. U drugom pokušaju ekipa je skupila 13 točnih, no Kotiga je ovaj put puno brže i točno odgovarao na pitanja.

U ovom pokušaju Kotiga ih je ulovio te su ostali bez 191.000 kuna. Jedini trag da se nešto događalo prije viđene potjere bila je Kotigina rečenica: "Mogli ste imati 11..."

"Obavješćujemo Vas kako je završna potjera u 655. emisiji, emitiranoj 9. svibnja 2018. godina, snimljena ponovno zbog tehničkih problema koji su u lovčevoj završnoj potjeri onemogućili odigravanje toga dijela igre u skladu s pravilima kviza. Točno je kako je u prvome snimanju lovac Dean Kotiga bio na nuli, ali u toj je situaciji pobjednik još uvijek neizvjestan. Naime, kako je bilo nemoguće rekonstruirati vrijeme u lovčevoj završnoj potjeri i kako se njegova završna potjera prekidala nekoliko puta, odluka o ponavljanju bila je jedina moguća. Tek su u ponovljenim završnim potjerama i timu i lovcu osigurani jednaki uvjeti natjecanja", odgovorili su na naš upit s HRT-a.

Emisiju možete pogledati ovdje.

Pročitajte više