Ne žele pravo na pobačaj i gay brak: Slavni imaju novu crkvu koja je opasna konkurencija scijentologiji

Foto: Instagram

POZNATI i slavni imaju novu hit crkvu koju žele financirati i ponašati se prema njezinim pravilima. Crkva se zove Hillsong, sjedište joj je u Australiji, a osnovali su je supružnici Brian i Bobbie Houston. Od male zajednice koja se okupljala u jednoj kući u Sydneyu, danas su institucija s 20 milijuna dolara prihoda godišnje.

Justin Bieber i Selena Gomez najpoznatiji su članovi ove crkve, a njihov primjer slijede i drugi te Hillsong postaje opasna konkurencija scijentološkoj crkvi.

Protive se pravu na pobačaj, istospolnim brakovima, a financiraju se donacijama svojih sljedbenika. Sljedbenici su oslobođeni poreza na donacije, a navodno su u obavezi dati desetinu svojih prihoda po jednom biblijskom pravilu.

Koliko su utjecajni, govori i to da imaju i diskografsku kuću i televizijski program, a čelnici tvrde da njihova zajednica okuplja oko 100 tisuća ljudi. 

Navodno okupljanja više nalikuju koncertima nego klasičnim misama i to je jedan od najvećih razloga zašto im se stalno pridružuju novi članovi.

Pročitajte više