Ne znate koje biste tenisice kupili? Imamo nekoliko prijedloga za vas

Foto: Kicks On Fire/Press 

NOVA sezona, nove tenisice. Globalno tržište sportske obuće nikad nije bilo u boljem stanju, a upućeni tvrde da ovaj trend ne pokazuje znakove posustajanja.

Iako je prilično sigurno da će 2016. obilježiti kombinacija tenisica koje su u isto vrijeme jake na dva fronta (kao tenisice za trčanje i lifestyle obuća), a tržištem dominirati tehnologije Flyknit (Nike), Boost i Primeknit (adidas), postoji mnogo toga na što vrijedi obratiti pažnju.

Stoga, ako ste u potrazi za tenisicama, a nemate pojma odakle krenuti, imamo nekoliko prijedloga za vas

"Povratak" običnih bijelih tenisica

I 2016. će, čini se, biti odlična godina za običnu dosadnu bijelu tenisicu koja se, tvrde neki, vraća iako nikad zapravo nije ni otišla. Naravno, kad kažemo "dosadna" mislimo to na najpozitivniji mogući način jer kao što ćete imati priliku vidjeti kasnije, vraćaju se i brojni omiljeni retro modeli.

Adidas je ponovno preplavio tržište prilično šarenom ponudom Stan Smith klasika, vratio se i model Superstar, a posebno nam se dopalo ovo jednostavno, ali savršeno izdanje Court Vantagea.

Stampd x PUMA Blaze of Glory

Prošlogodišnja kolekcija Stampda i Pume pokazala se uspješnom, a ove godine na red je došao njihov legendarni model Blaze of Glory.

Air Jordan

Kao i svake godine, Air Jordan će oživjeti gomilu klasičnih modela i ponovno izazvati pomutnju među ljubiteljima legendarnog brenda, a neki od njih mogle bi se pojaviti i kod nas.

Primjerice, KO Shadow jedinice izgledaju odlično...

Air Jordan 4 OG '89 "White/Cement" također će privući mnoge fanove ovog klasičnog modela...

Krajem godine vraća se i Air Jordan 1 Banned

Posebno će mjesto imati dvojke koje će se sporadično "ukazivati" od veljače do proljeća, a nama se posebno svidjela kolaboracija Just Don x Air Jordan 2 "Beach" (iako je eBay vjerojatno jedino rješenje)

Vans Sk8-Hi

Vans je nedavno proslavio pedeseti rođendan, a jedan od njihovih rođendanskih "darova" je i osvježena linija njihovog najpoznatijeg modela visokih tenisica Sk8-Hi.

Radi se o tenisici koja se tijekom godina pokazala kao zahvalno "platno" brojnim umjetnicima koji su joj od 1977. uporno i iznova davali nešto svoje.

Nama su u oko upale ove.

Nike Air Force 1 Ultra Flyknit

Air Force 1 dominira tržištem već 34 godine i dosad je imao na tisuće različitih dizajna od kojih su neki bili više, a neki manje uspješni. Štoviše, moglo bi se čak reći da je klasična "forsica" već prilično isfurana.

Tu upada AF1 Ultra Flyknit, model koji je zahvaljujući novoj tehnologiji, jednoj prilično staroj tenisici udahnuo novi život... I vrtoglavu cijenu.

Inače, FlyKnit tehnologija tijekom godine proširit će se i na neke druge klasične modele.

Adidas NMD

U prosincu prošle godine Adidas je pojačao hype vezan za njihovu liniju Adidas Originals NMD, a početkom godine predstavili su i prvu tenisicu iz spomenute linije - NMD_R1.

Ova tenisica za trčanje ujedno zadovoljava i lifestyle prohtjeve, a kod izrade gornjeg dijela korištena je njihov Primeknit materijal.

Reebokova retro serija

Ako su vam novi modeli tenisica pretjerani, obradovat će vas informacija da je tenis ponovno "in", a Reebok je u sklopu serije Year of Court odlučio vratiti čak četiri klasična modela: The Club C, Phase 1 Pro, NPC i NPC UK.

mita sneakers x ASICS Tiger GEL-Lyte V "Trico"

ASICS je za 2016. pripremio masu novih modela i neovisno o vašim preferencijama, svatko može pronaći nešto za sebe.

Ipak, posebnu pažnju privukla je suradnja s Japancima mita sneakers na Gel Lyte V...

Ali i ova kombinacija za zaljubljene zaljubljenike u tenisice (ASICS GEL-Lyte III "Valentine's Day" Pack)...

Yeezy Boost 350

Za sve one koji nisu imali prilike nabaviti tenisicu Kanyea Westa (nastalu u suradnji s Adidasom), sretna vijest je da će se ove godine pojaviti u daleko većem broju jer Yeezus je dobar i želi vam pružiti priliku da preplatite komad obuće.

Naime, Yeezy Boosts prošle su godine bile tenisice koje su se najviše prodavale na eBayju (12,6 milijuna dolara) pa je prilično sigurno reći da će potpuno bijele 350-ice biti "tražena roba u gradu".

Concepts & New Balance "Reengineered"

Concepts i New Balance nedavno su ponovno udružili snage kako bi proslavili desetogodišnju suradnju, a redizajn se ovog puta odnosi na njihovu Trailbuster siluetu kod čije su izrade korišteni potpuno novi materijali.

Inače, NB će u 2016. izaći s nekim svježijim modelima koji malo odmiču od onoga na što smo od njih inače navikli, a i 3D printane tenisice od prošle godine privukle su popriličnu pažnju.

Chuck Taylor All Star Alpha

Već su i domaće trgovine prepune novih starki koje su se nekima svidjele, a nekima ne.

Ipak, jednostavniji modeli s intenzivnijim bojama već imaju fanove, a još moderniji dizajn dvojki, Alpha, tkaninu je zamijenio kožom i običnu tenisicu pretvorio u nešto malo drukčije.

Sock Dart/Presto/Mayfly/Huarache

Nike će ove godine oživjeti mnoge svoje ranije modele kao što su Presto...

Sock Dart...

I Mayfly...

A Huarache će nastaviti privlačiti pažnju i 2016. ovim klasikom legendarnog dizajnera Tinkera Hatfielda iz 1991. Naravno, uz još moderniju tehnologiju i boje kao u ovom slučaju...

Extra Butter x Diadora Titan II "Spaghetti Western"

Ako vas je iznenadilo da se na listi pojavila i Diadora, vjerojatno niste obraćali pažnju na njihov veliki comeback 2015.

Nakon što su prošle godine vratili model S.8000, u veljači se pojavio i cijeli niz novih modela koji će vjerojatno privući ljubitelje popularnog modela devedesetih.

Posebno je simpatična kolaboracija s butikom Extra Butter koja je urodila ovim "Spaghetti Western" modelom.

Nike MAG 2015

Za kraj smo ostavili i ovaj klasik koji u 2016. čeka službeno izdanje. Naravno, razlozi su čisto nostalgične prirode jer teško da ćete ove godine uokolo bauljati u šuzama Martyja McFlyja.

Uglavnom, stižu na proljeće, vezat će se same (tehnologija koju koriste već i neki drugi proizvođači), bit će preskupe, ali s dobrim razlogom jer sva lova ide za borbu protiv Parkinsonove bolesti.

Pročitajte više