Nećete vjerovati zašto su danskom princu Frederiku zabranili ulazak u bar

Screenshot: Youtube

DANSKI princ Frederik se nemalo iznenadio kad su mu zabranili ulazak u jedan bar u Brisbaneu.

Tijekom posjeta Australiji danski prijestolonasljednik poželio je popiti piće u baru, ali su mu djelatnici zapriječili ulaz jer sa sobom nije imao osobnu iskaznicu.

Četrdesetdevetogodišnja ipak nije odustao od ulaska u bar, već se za petnaest minuta vratio sa sedam australskih policajaca koji su nekako uspjeli uvjeriti vlasnika bara da ovaj put učini iznimku, piše BBC.

U australskoj saveznoj državi Queensland na snazi su vrlo strogi zakoni o točenju alkohola i nitko ga ne može dobiti bez predočavanja identifikacijskog dokumenta kao što su osobna iskaznica ili putovnica.

"Ovaj je zakon prava noćna mora. Sad se dogodilo s princem, ali događa se svakodnevno s običnim ljudima", rekao je suvlasnik bara Phil Hogan.

Zakon je na snagu stupio u srpnju, a neprestano je na udaru kritičara koji ga smatraju "drakonskim". Zbog njega, prema pisanju australskih medija, najviše pate turisti.

Frederik je svoju suprugu, Australku Mary Donaldson upoznao upravo u baru, tijekom Olimpijskih igara u Sydneyu 2000. godine.  

Pročitajte više