Neda Parmać o duetu sa sestrom: Tata za svoju pjesmu nije mogao naći pjevačice pa ih je napravio

NEDA PARMAĆ na ovogodišnjem će Splitskom festivalu nastupiti u zanimljivom duetu. Naime, poznata pjevačica i članica Feminnemki snimila je duet sa svojom starijom sestrom Sanjom. Pjesma "Šta ću činit more" nastala je davno, napisao ju je njihov otac Zoran, a do sada se pjevala samo uz gitaru na obiteljskim okupljanjima. Razlog tome je, kaže Neda, taj što otac nije mogao naći savršene pjevačice za svoje pjesme, pa ih je morao napraviti.

"Pjesma je odavno u našoj obitelji, a do sada se pjevala samo uz gitaru na obiteljskim okupljanjima"

"Tata je jako davno napisao pjesmu, ona je u našoj obitelji dosta dugo i uvijek je pjevamo kada se skupimo uz gitaru. Emotivno smo vezane uz nju i na refrenu je uvijek iziskivala dvoglas, a tata je uvijek govorio kako nije mogao pronaći idealne pjevačice za svoje pjesme, pa ih je morao napraviti. I pričekati da malo porastu", kaže kroz smijeh Neda.

"Pjesma nikada nije izdana, a razlog tome je vjerojatno naša sebičnost. Kad napišemo dobru pjesmu, ne želimo je nikome dati. Šalu na stranu, napravljena je s puno ljubavi i nadamo se da će publika to i prepoznati", dodaje Neda. Sestre su odrasle u obitelji muzičara, a svoju su glazbenu "karijeru" započele u tatinom bendu. "Otac je muzičar, a u dobi od 12 godina je i Sanju i mene regrutirao u bend. U to sam vrijeme ja učila na njezinom primjeru, a moj prvi nastup bio je upravo s njom kada sam imala šest godina, tako da pjevamo zapravo cijeli život."

"Splitski nam je festival postao neka vrsta obiteljskog okupljanja"

Veseli se nastupu sa sestrom i otkriva nam da upravo za Sanju Splitski festival ima posebno značenje. Naime, Sanja je upravo u vrijeme svog prvog nastupa na festivalu upoznala svog sadašnjeg muža. Neda se pak veseli susretu sa svojom obitelji i kaže kako je njima Splitski festival postao obiteljsko okupljanje. "Nadam se da ćemo ući u finale kako bismo imali što više razloga da duže ostanemo u Splitu", smije se Neda.


Sanja je upravo na Splitskom festivalu upoznala svog sadašnjeg supruga, a za dvogodišnjeg joj je sina Benjamina i gatara već rekla da će biti glazbenik 

Sanja, kao i Neda, ima već glazbenog iskustva. Diplomirana profesorica glazbe prvi je put mikrofon u ruke primila u najranijem djetinjstvu, ali je, za razliku od sestre, sebe pronašla u nešto klasičnijim glazbenim vodama.

"Glazbom se bavim od malih nogu, prošla sam sve dječje emisije, od Modrog bisera Rovinja, Hrtića Hitića, Turbo Limach Showa i sličnih, ali me oduvijek više zanimala klasična glazba i klasična naobrazba. Tako sam u Dubrovniku završila srednju glazbenu školu, a zatim i u Zagrebu Glazbenu akademiju. Nakon toga je uslijedila i Story Super Nova era koja je bila prilično dobro, ali i malo bolno iskustvo nakon kojeg sam se čak zapitala želim li se uopće baviti glazbom. Ali eto, za sve postoji vrijeme i mjesto, a sada je došlo vrijeme da se i ja ozbiljnije počnem time baviti. A suradnja s Nedom je uvijek visjela u zraku, čak i u nekom ozbiljnijem kontekstu, u obliku albuma, recimo. Ima vremena", kaže Sanja.

Majka 2,5-godišnjeg Benjamina, za kojeg je gatara rekla kako će i on biti glazbenik, radi kao profesorica glazbene kulture, a sa sestrom i suprugom Tvrtkom Hrelecom otvorila je i glazbenu školu Mikrofon star. "Kod nas se pjeva od jutra do mraka. Ipak, ne bih htjela samo biti ozbiljna profesorica, želja mi je pjevati svoje pjesme. Nije mi do nekakve mega karijere već do mog projekta preko kojeg će me ljudi prepoznati", skromna je Sanja.

Pročitajte više