Neda Parmać za Index o Feminnemu: "Raspale smo se u najgorem mogućem trenutku"

Foto: Ela Pustajec/Goran Stanzl/Martina Popovcic/PIXSELL

VIJEST o okupljanju Feminnema razveselila je mnoge. Neda Parmać, Pamela Ramljak i Nika Antolos objavile su da nastavljaju tamo gdje su stale prije deset godina, a mi smo porazgovarali s Nedom i saznali detalje o okupljanju.

Prve priče o ponovnom okupljanju krenule su još prije pet godina, no sada su se stvari napokon poklopile da do toga i dođe.

"Pamela i ja smo bile na jednom zajedničkom projektu ovog Božića i tako je došlo do ideje o okupljanju. I prethodnih godina smo znale pričati o tome, ali stalno bi imale neki razlog zašto ne. Ovog puta nije bilo tog razloga, nazvale smo Niku, ona je to, naravno, prihvatila s oduševljenjem i Feminnem opet kreće", kaže Neda za Index.

Imaju novi singl

Već imaju i prvu pjesmu koju će izvesti na CMC Festivalu 11. lipnja gdje će ujedno biti i njihov prvi zajednički nastup nakon 10 godina.

"Branimir (op.a. Mihaljević) je napisao glazbu, mi tekst... Nastavljamo tamo gdje smo stale. Otkad smo objavile vijest da se opet okupljamo, već imamo i neke ponude za koncerte", sretna je Neda. Dodaje i da smatraju da je šteta ne nastaviti s nečim što je bilo tako dobro prihvaćeno kao što je početkom 2000-ih bio Feminnem.

Djevojke su od raspada grupe 2012. godine ostale u dobrim odnosima. Nika je jedno vrijeme živjela u Rusiji pa su se slabije viđale, priča nam Neda, no uvijek bi se razveselile kada bi se uspjele okupiti. Iako su se ovih godina sve tri bavile drugim stvarima i glazbenim projektima, Feminnem im je, kažu, prioritet.

Neda će uz to nastaviti nastupati i sa skupinom Gelato Sisters. "Ne mogu samo tako otići od nečega u što ulažem toliko ljubavi i što me toliko raduje. Funkcionirat će to oboje", kaže.

"Raspale smo se u najgorem trenutku"

"Mislim da se Feminnem raspao u najgorem trenutku. Mi smo tad ostvarile uspjeh, Subota bez tebe je bila hit, planirale smo se vratiti u studio i završiti album, ali eto... Raspale smo se u nekakvom vrhuncu i postoji ta neka neutažena želja za još pjesama, barem ja tako osjećam", zaključuje Neda i govori da se često susretala s pitanjima o mogućem ponovnom okupljanju Feminnema što joj je davalo znak da bi zaista trebale pokušati ponovno.

"Mi smo tad imale glazbu i produkciju koja je zaista zvučala svjetski. To su bile dobre pop pjesme i mislim da ih ljudi zbog toga pamte i danas", smatra.

S obzirom na to da je s Feminnemom čak dva puta nastupala na Eurosongu, jednom predstavljajući BiH, a drugi put predstavljajući Hrvatsku, upitali smo je postoji li šansa da Feminnem ponovno vidimo i na Dori.

"Nismo o tome zasad pričale. Meni se možda ta Dora više baš i ne da, ali ne ovisi naravno sve o meni, vidjet ćemo... Zasad smo fokusirane na taj prvi nastup 11. lipnja, CMC Festival nas je obilježio jednako kao Dora pa se jako veselimo tome", zaključuje.

Pročitajte više